Metilarea ADN-ului: factor-cheie în expresia genelor și simptomatologia bolilor

©

Autor:

Metilarea ADN-ului: factor-cheie în expresia genelor și simptomatologia bolilor
Studiul condus de Profesorul Asaf Hellman și echipa sa de la Universitatea Ebraică-Hadassah Medical School explorează rețelele regulatorii controlate prin metilarea ADN-ului și impactul lor asupra genelor implicate în boli, cu un accent deosebit pe glioblastom.
Cercetarea a dezvăluit interacțiuni complexe între elementele de amplificare și de inhibare care influențează expresia genelor, oferind o perspectivă mai profundă asupra controlului genelor și deschizând noi posibilități în tratamentul bolilor genetice și al cancerului.

Prin cartografierea detaliată a impactului metilării ADN-ului asupra expresiei genelor, studiul a oferit informații valoroase pentru înțelegerea mecanismelor prin care genele sunt controlate și modificate. În plus, utilizarea modelării matematice pentru a identifica siturile cheie de metilare a evidențiat importanța epigeneticii în progresia bolilor. Această cercetare subliniază rolul dinamic al metilării ADN-ului în reglarea expresiei genelor și ajută la înțelegerea variațiilor de expresie genică între indivizi.

În concluzie, descoperirile echipei lui Hellman marchează un progres semnificativ în genetica moleculară, oferind perspective noi în tratamentul și înțelegerea bolilor determinate de mutații genetice. Aceasta reprezintă o bază esențială pentru dezvoltarea medicinei personalizate, diagnosticului bazat pe biomarkeri și pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților.

sursa: News Medical

Data actualizare: 28-11-2023 | creare: 28-11-2023 | Vizite: 315
Bibliografie
DNA methylation: A key player in gene expression variation and disease manifestation, link: https://www.news-medical.net/news/20231127/DNA-methylation-A-key-player-in-gene-expression-variation-and-disease-manifestation.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: