Cu drag va astept in spatiul psihoterapeutic atat pentru servicii de evaluare clinica, consiliere, psihoterapie, dar si evenimente de grup: ateliere de educatie parentala, grupuri de suport ,sesiuni de autocunoastere, dezvoltare personala, relaxare pentru copii, tineri, adulti.
ROmedic Cabinete medicale Pitesti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Pitesti

Cabinet Testari Psihologice Pemis Port-Arma

Cabinet Testari Psihologice Pemis Port-Arma
Autor: Oana Purdel

Aviz Psihologic Pentru Permis de Port Armă 

 

Clinica noastra este autorizata de Colegiul Psihologilor din Romania prin Comisia de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, pentru eliberarea avizului psihologic pentru port arma.

 

Dispunem de personal specializat care raspunde cu promtitudine solicitarilor dumneavoastra, avizul eliberandu-se in aceeasi zi.  

 

Conform legislatiei in vigoare (legea 333/2003, legea 295/2004 si legea 17/1996), avizarea psihologica necesara obtinerii sau prelungirii permisului port-arma este necesara atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si persoanele care poseda drept de procurare, detinere sau, dupa caz, port si folosire a armelor.   

 

Testare psihologica pentru obtinere aviz psihologic permis port-arma pentru agentii de paza si ordine presupune:

 

1.Evaluare psihologica pentru eliberare aviz psihologic apt curs arme si munitii (arme neletale si letale).  

2.Examen psihologic pentru obtinere aviz psihologic port-arma pentru tir sportiv (amatori si profesionisti), instructor poligon de tir.  

3.Evaluare psihologica pentru obtinere aviz psihologic permis port-arma pentru vanatori amatori si profesionisti (detinatorii de arme de vanatoare).  

4.Testare psihologica pentru eliberare aviz psihologic portarma pentru gestionar arme/armurier.

5.Test psihologic obtinere aviz psihologic port-arma pentru politistii comunitari  

6.Testare psihologica obtinere aviz port arma pentru persoanele fizice detinatoare de arme pentru autoaparare.  

7.Aviz psihologic port-arma pentru colectionarii de arme si munitii   

8.Evaluare psihologica pentru aviz psihologic permis port arma pentru angajati si administratori ai firmelor care comercializeaza, transporta arme si munitii si a celor care executa servicii de montaj si intretinere a sistemelor de paza si alarmare.

9.Evaluarile psihologice din domeniul psihologiei securitatii nationale se desfasoara conform unei metodologii specifice, in functie de scopul evaluarii si se finalizeaza cu eliberarea avizului psihologic permis portarma.

 

  In vederea obtinerii sau prelungirii valabilitatii permisului port arma, pe avizul psihologic se va mentiona ca solicitantul este “apt sa detina, sa poarte si sa foloseasca arme si munitii”.

 

Avizul psihologic va fi depus in termen de cel mult 12 luni de la efectuarea testarii de catre psihologul autorizat, conform legii pentru efectuarea de astfel de testari psihologice, atestat in specialitatea Psihologie Aplicata in Domeniul Securitatii Nationale, Apararii si Ordinii Publice.

 

Avizul psihologic por-tarma va specifica categoria armei sau armelor detinute (neletala sau letala).

Reexaminarea se poate efectua o singura data, la un interval de timp de minim 15 zile si maxim 30 zile de la data primei evaluari psihologice.

Permisul de arma este un document emis, conform legislatiei in vigoare, de catre autoritatea competenta, prin care o persoana fizica dovedeste dreptul de a detine si, dupa caz, de a purta si folosi arme letale si/sau neletale ale caror tip, marca, serie si calibru sunt inscrise in acest document, precum si munitia aferenta.  

 

 Potrivit reglementarilor in vigoare (legea 295/2004 cu modificarile ulterioare art.14 al.a lit.g), persoanele care solicita autorizare de procurare a armelor letale trebuie sa urmeze un curs de instruire teoretica si practica, organizata de o persoana juridica autorizata in acest sens, in conditiile legii. 

Deasemeni se elibereaza aviz psihologic port-arma, pentru posturile de ofițer și agent de poliție, care sunt scoase  la concurs, in cadrul MAI.

 
Programare