Cu drag va astept in spatiul psihoterapeutic atat pentru servicii de evaluare clinica, consiliere, psihoterapie, dar si evenimente de grup: ateliere de educatie parentala, grupuri de suport,sesiuni de autocunoastere, dezvoltare personala, relaxare pentru copii, tineri, adulti.
ROmedic Cabinete medicale Pitesti Psihoterapie Psihoterapie Pitesti

Psihoterapie în Pitesti

    Lumea in care traim dezvolta o serie de "simptome"de "maladie sociala". Factori perturbatori si stresori  actioneaza asupra noastra in fiecare zi. Uneori poate fi dificil sa functionam la nivel optim in aceste conditii.

    Insa nucleul celor mai profunde perturbari si disfunctii interpersonale il constituie cuplul, relatiile parteneriale si de familie, precum si relatiile inter- si transgenerationale.

Terapia de cuplu 

    O persoana neutra, obiectiva,competenta este singura care poate ajuta un cuplu ajuns intr-un impas existential.Terapeutul poate determina constientizrea propiilor vulnerabilitati si descoperirea de catre parteneri a unor alternative reale de rezolvare a problemelor parteneriale.

   O familie difunctionala va afecta dezvoltarea armonioasa a membrilor ei.Comunicarea deficitara, reguli rigide sau depasite,relatii sociale putine sau formale,imagine de sine negativa, sunt doar cateva piedici in calea unei vieti autentice si fericite in cuplu.

   Plecam de premiza ca ne intemeiem o familie tocmai pentru a putea creste impreuna. A creste profesional, psihic, intelectual, social, pe toate planurile. Noi nu ne oprim din evolutie atunci cand ne casatorim.Nu.Omul nu sta pe loc; daca nu evolueaza atunci involueaza.Atunci putem extrapola si putem spune ca Toti avem dreptul la fericire.

Terapia de familie

   Nu putem ignora impactul pe care familia il are auspra fiecarui membru al sau.Familia extinsa este compusa din indivizi diferiti cu personalitati diferite. Conflictele inter si transgenerationale pot aparea oricand: culpabilitatea,abandonul, anxietatea de separare,lupta pentru putere,detinerea controlului. disfunctii comportamentale, violenta fizica, verbala sau emotionala sunt cateva din temele freacvent intalnite in viata de zi cu zi. Aceste disfunctii nu trebuie lasate in stare latenta, mocnita, trebuie cumva intervenit. Dar de multe ori nu stim cum. Si ramanem in aceiasi situatie ani in sir fara sa stim ca putem schimb modifica modul de relationare interpersonala. Nu e ramane decat sa luam atitudine si cerem ajutorul unui specialist .

Terapia individuala 

  Tu esti cea mai importanta persoana din viata ta .De ce ? Pentru ca tu ai libertatea de a-ti construi propiul destin dar si responsabilitatea pentru propiile tale actiuni. O sa imi spuneti ca pentru voi copilul este mai important. Sigur, dar persoana care creste, educa, hraneste acel copil trebuie sa functioneze optim si la capacitate maxima pentru a putea dezvolta sanatos acel copil.Temele majore intalnite sunt anxietatea, libertatea si responsabilitatea,izolarea, alienarea,moartea si implicatiile ei pentru viata,pemanenta cautare a sensului vietii.Imi place mult ideea ca:"Eu sunt stapanul propiului meu destin". Insa trebuie sa invat cum sa-l construiesc.Psihoeducatia e cale spre succes.

Psihoterapia copilului cu tulburari emotionale si de comportament

   Scopul in terapia copilului,este de a-l ajuta pe acesta  sa fie constient de sine,de existenta sa in lume.In procesul sau de evolutie copilul este ajutat sa intre in contact cu nevoile sale neconstientizate, sa realizeze acceptarea de sine ca persoana si in relatie cu lumea. Treaba terapeutului este sa gaseasca noi solutii la probleme vechi.Unele din obiective fiind: reducerea problemelor emotionale sau de comportament ale copilului,imbunatatirea adaptarii la scoala in familie sau cu egalii, imbunatatirea stimei de sine.Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare