Microace ce se dizolvă în piele și eliberează medicamentul

©

Autor:

Microace ce se dizolvă în piele și eliberează medicamentul
O echipă de cercetători din cadrul Universității din Dallas a creat un sistem de microace nedureroase și biodegradabile care se divolvă în piele pentru a elibera medicamentul.
Este o soluție la seringile obișnuite pentru administrarea tratamentului injectabil. Cu această nouă tehnică, medicamentul va fi injectat în corp, cu ajutorul microacelor care nu produc nicio durere sau disconfort. Produsul este util doar pentru medicamentele din molecule foarte mici.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul ChemRxiv.

Acele sunt realizate printr-o tehnică de printare 3D cunoscută ca modelare prin depozitare de condensare și conține acid polilactic, un material regenerabil, biodegradabil și termoplastic aprobat de FDA. Pentru a ajunge la forma specifică, acele sunt gravate chimic după printare. Se pot crea microace cu vârfuri extrem de mici, de 1 micrometru (prin comparație, o celulă sangvină roșie are 5 micrometri diametru).

Produsul a fost testat cu succes pe parafilm și piele de porcine pentru a evalua abilitatea de puncție și de eliberare a medicamentului, prezentând eficiență de 84%.

Mai multe despre sistemul de microace, în acest filmuleț: Oxford NanoDelivery

Sursa: Futurism

Data actualizare: 15-03-2018 | creare: 15-03-2018 | Vizite: 621
Bibliografie
Newly Developed Microneedles Can Dissolve in the Skin to Deliver Drugs, link: https://futurism.com/microneedles-dissolve-skin/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: