MIT: Sarcina mărește șoldurile

©

Autor:

MIT: Sarcina mărește șoldurile

FALS

Multe femei au senzația că șoldurile se măresc în timpul sarcinii, însă adevărul este că structura oaselor se schimbă - potrivit specialiștilor în ginecologie. (1)

În al treilea trimestru, hormonii (în special, relaxina) înmoaie oasele și ligamentele care formează pelvisul, pentru a permite canalului de naștere să se lărgească în timpul nașterii efective pentru a permite trecerea copilului. (2, 3)

De asemenea, pe măsură ce sarcina progresează, țesutul adipos începe să se depună în jurul șoldurilor. Datorită acestui ansamblu de schimbări, multe femei au senzația de mărire a șoldurilor. (4, 5)

Așadar, șoldurile în sine nu își modifică forma sau dimensiunea, doar sunt martorii unor mici depuneri de grăsime, pentru a înlesni nașterea. (6, 7)

Data actualizare: 20-09-2019 | creare: 20-09-2019 | Vizite: 1825
Bibliografie
1. 9 Ways Pregnancy Can Permanently Change Your Body . https://www.self.com/story/9-ways-pregnancy-can-permanently-change-your-body
2. Post-Baby Body Changes. https://www.parents.com/pregnancy/my-body/postpartum/post-baby-body-changes/
3. Understanding Postpartum Hip Changes and Hip Binding . https://www.upspringbaby.com/blogs/post-baby-body/postpartum-hip-changes
4. Relaxin in Human Pregnancy. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856209/
5. The effect of relaxin on the musculoskeletal system. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4282454/
6. Changes in adipose tissue distribution during pregnancy in overweight and obese compared with normal weight women. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3759131/
7. Body composition changes in pregnancy: measurement, predictors and outcomes . https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4078736/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum