Miturile practicate de bunici, un pericol pentru sănătatea nepoților?

©

Autor:

Miturile practicate de bunici, un pericol pentru sănătatea nepoților?
Mulți bunici care se implică activ în creșterea nepoților practică numeroase mituri cu privire la sănătatea micuților și metode de parenting controversate care ar putea supune la riscuri serioase copiii. Aceasta a fost concluzia unui nou studiu prezentat în cadrul Pediatric Academic Societies Meeting ce a avut loc în San Francisco.

Atunci când bunicii sunt dispuși să își ajute copiii la creșterea nepoțiilor poate fi minunat pentru cei mici. Poate fi însă o adevărată provocare în materie de stil de viață, securitate financiară, chiar sănătate fizică și psihică pentru persoanele cu vârsta înaintată care își cresc nepoții fără sprijinul, total sau parțial, al copiilor.

Acesta este cazul a 7 milioane de copii din Statele Unite susținuți de 2,7 milioane bunici, statistici ce datează din 2012. Acest fenomen se datorează nivelului mare de încarcerare a părinților, a abuzului de opioide ce a căpătat proporții epidemice și chiar a problemelor de sănătate mentală sau incapacități fizice ale părinților,
” afirmă Andrew Adesman, medic doctor și investigator principal al studiului.

În deceniile care au trecut de când părinții nepoților erau și ei copii la rândul lor, anumite practici parentale și convingeri din sfera sănătății au evoluat, s-au modificat în așa fel încât aplicarea lor în contextul actual ar putea periclita siguranța micuților.

De exemplu, 44% din cei 636 bunici chestionați în cadrul studiului cred că „băile cu gheață sunt o modalitate eficientă de a reduce febra”. În realitate, această practică îi expune pe copii la un risc crescut de hipotermie.

Mai mult decât atât, aproape un sfert dintre bunici nu cunosc faptul că „sugarii trebuie să fie culcați pe spate, și nu pe burtică sau pe o parte,” ceea ce constituie un risc major pentru sindromul morții subite la sugar.

Mai multe detalii despre poziția corectă a sugarilor și siguranța lor în timpul somnului găsiți în articol.

Este esențial ca medicii pediatri să îi îndrume și să îi aducă la zi cu informațiile pe bunicii care cresc singuri nepoții, fără sprijinul mai tinerilor părinți.

Faptul că aceștia și-au crescut ei înșiși copiii și au acumulat experiența ce vine odată cu înaintarea în vârstă, nu reprezintă o garanție că dețin cunoștințele necesare să îi crească pe nepoți în prezent.

Cele mai noi informații despre îngrijirea, alimentația corectă, somn și dezvoltare optime la copii le găsiți aici.

Sursa: News Medical

Data actualizare: 22-05-2017 | creare: 22-05-2017 | Vizite: 1945
Bibliografie
Outdated health myths practiced by grand parents could pose serious risks to young children, link: https://www.news-medical.net/news/20170504/Outdated-health-myths-practiced-by-grand-parents-could-pose-serious-risks-to-young-children.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  •