epilepsia la copii?

15-12-2009
madacez
Nu este medic/terapeut
madacez
Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.Am un copil de 3.5 luni, care s-a confruntat de cand s-a nascut cu colicii, acum 3 zile s-au accentuat ceea ce credeam eu ca sunt colici, adica copilul se stringe ghem, se framanta de maini si le baga in gura si le musca isi freaca piciorusele unul de altul si plange de nu stiu cum sa-l mai opresc. Se manifesta ca niste crize parca-l apuca nervii.
Am fost la pediatru si mi-a spus ca are o afectiune de natura neurologica, o forma de epilepsie.Nu stiu ce sa mai cred sper din tot sufletul sa nu fie adevarat.va rog daca sunteti de alta parere sa-mi spuneti, nu mai am liniste de atunci.
Mi-a dat tratament pentru o luna cu 5 ml calciu si 5 ml vit.B6 si a spus ca daca nu se amelioreaza o sa-mi dea depakine.
Stiu ca nu se pot pune diagnostice fara a se vedea pacientul, dar va rog daca din descrierea mea a-ti tras vre-o concluzie sa-mi spuneti.Eu vreau sa cred in continuare ca e de la colici(i-am dat mar ras si suc de fructe ).
Va multumesc!
6 comentarii
0
15-12-2009, ora 09:47
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
Doamne fereste!Mergi repede si cere parerea altui medic!Eu nu cred ca epilepsia se poate diagnostica la un copil asa mic.Si apoi...din ce mai stiu si eu crizele epileptice sant cu pierderea cunostintei si spasme, nu cu plans nervos.Totusi..bb e prea micut pt suc de fructe:-((, mai ales ca are si colici.Mai lasa-l macar pana la 4 luni-4, 6, sau chiar mai mult pana ai diversifici alimentatia...Si NEAPARAT mergi cu el la un alt medic si mai cere macar o parere.fetita mea, acum are 6ani, dar a urlat de colici pana aproape de 9 luni.asa ca te inteleg cat e de disperant pt tn sa-ti auzi copilul cum plange si sa nu poti face nimic;-(.N-ai ce sa faci decat sa incerci sa-i dai diverse produse contra colicilor si sa-i pui carpite calde pe burtica.sincer, eu nu cred ca e vb de epilepsie. Plus ca un diagnostic de epilepsie la copil cred ca ti-l pune un specialist in neuropsihiatrie infantila, nu un pediatru.Sanatate multa si sa ma tii la curent si pe mn cu ce-ti spune medicul.pwp si rabdare multa cu colicii.
0
15-12-2009, ora 15:46
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Domana Madacez,
va recomand cu caldura sa consultati un medic homeopat cu experienta. O astfel de afectiune poate fi vindecata foarte usor cu ajutorul homeopatiei. Lucrurile prescise mai sus de medic nu au nici o influenta pozitiva ci mai degraba una negativa asupra copilului (ii vor deregla calciul ionic si alte lucruri esentiale) iar tratamentul cu depakine nu o sa faca decat dintr-o boala vindecabila una cronica, mai ales ca nu s-a pus nici un diagnostic inca. Daca mergeti la un medic homeopat cu experienta aveti sanse f. mari ca boala sa fie vindecata. Des in astfel de cazuri este numai o dereglare sau o intoxicatie cu un metal daunator (cupru, zinc) din apa, lapte praf, alimente, etc. (Laptele praf contine pe langa f. multe toxice f. mult cupru si poate duce de ex. la astfel de probleme la anumiti copii, cititi pe hartia insotitoare).

Ii dati cumva lapte praf si daca da de care ?
0
15-12-2009, ora 22:27
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Nu ar trebui să acceptaţi aşa rapid diagnosticul de epilepsie, mai ales că acesta e pus de neurolog pe seama unor analize mai complete, gen electroencefalogramă etc. Şi până nu îţi consultă un neurolog copilul în nici un caz nu începe tratamentul cu depakine, pentru că rişti să îi faci mai mult rău decât bine. E posibil să fie pur şi simplu colici, sau o stare uşor vindecabilă, epilepsia este o afecţiune uşor confundabilă cu multe altele şi foarte rară orice s-ar crede.
0
21-12-2009, ora 08:28
madacez
Nu este medic/terapeut
madacez
Buna ziua, scuze de intarziere.Am fost cu copilul la Obregia si am facut toate analizele, se pare ca din fericire nu are nimic copilul meu, cred ca pana la urma a fost din cauza colicilor sau de foame pt. ca eu pana acum i-am dat doar san si cred ca incepuse sa nu se mai sature.I-am introdus din ziua respectiva si suplimentul de lapte praf, iar copilul meu nu a mai facut nicio criza.EEG-ul a iesit f. bine, iar medicii pe care i-am consultat(kinetoterapeut, endocrinolog, dietician), mi-au spus ca bebe e f. vioi pt. varsta lui si nu pare sa sufere de ceva.
Multumesc tuturor celor care a-ti scris parerile voastre, m-au ajutat sa nu o iau razna.
0
21-12-2009, ora 09:40
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
UUff.bn ca mai dai cate un semn!Chiar ma gandeam la voi zilele astea ce ati mai facut...Ma bucur tare mult sa aflu ca n-a fost decat o alarma falsa:-)Sarbatori fericite si cu multa sanatate!
0
17-03-2013, ora 12:41
lilutz23
Nu este medic/terapeut
lilutz23
Buna ziua fetita mea de 2 ani acum trei zile se juca cu niste elastice de par fara ca eu sa-mi dau seama, la un moment dat s-a oprit din joaca cam 1 minut, parca dormea cu ochii deschisi chear daca strigam la ea nu mi-a raspuns parca nu auzea am fugit cu ea la baie si am stropit-o cu apa si in momentul acela a inceput sa planga si era putin palida, imi puteti spune va rog din suflet ce i s-a intamplat. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  • Copiii cu o formă foarte rară și incurabilă de epilepsie ar putea beneficia în curând de un tratament
  •