Modalitățile de somn pentru copii mici contează

©

Autor:

Modalitățile de somn pentru copii mici contează
Copiii cu programe de somn inconsistente au un procent mai mare al indicelui de masă corporală, arată un studiu recent.
Cercetători de la Universitatea din Delaware au constatat, de asemenea, că copiii din gospodăriile cu o situație materială precară au avut, în general, mai multe perioade de somn inconsistente. Pentru familiile care trăiesc în sărăcie, programarea consecventă a culcării nu poate fi realizată cu ușurință, mai ales dacă îngrijitorul este un singur părinte.

Stabilirea unui program de somn consistent pentru un copil mic poate fi unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale creșterii copiilor, dar poate fi și unul dintre cele mai importante. Rezultatele studiilor efectuate de o echipă de cercetători condusă de Lauren Covington, profesor asistent la Școala de Asistență Medicală a Universității din Delaware, sugerează că copiii cu programe de somn inconsistente au un indice de masă corporală (IMC) mai mare. Constatările lor, publicate în Annals of Behavioral Medicine, sugerează că somnul ar putea ajuta la explicarea asocierii dintre situația financiară a familiei și IMC.

Cercetatorii au folosit date dintr-un studiu de prevenire a obezității pentru mame și copiii lor care locuiesc în Baltimore. Toate familiile erau eligibile pentru Programul Special de Nutriție Suplimentară pentru femei, sugari și copii (WIC) și 70% trăiau sub pragul sărăciei. Ca parte a procesului, peste 200 de copii mici purtau accelerometre care le măsurau somnul și activitatea fizică. Mamele au completat, de asemenea, un jurnal alimentar care a fost comparat cu indicele de alimentație sănătoasă, o măsură a calității dietei pe baza recomandărilor din Ghidurile dietetice pentru americani.

Cercetătorii au dorit să examineze relația dintre sărăcie și IMC, examinând în mod specific dacă consistența momentului în care copiii mici s-au culcat, nivelul lor de activitate fizică și calitatea dietei ar putea explica asocierea. Ei au descoperit că copiii din gospodăriile cu o situație financiară mai proastă au avut, în general, mai multe perioade de somn inconsistente. Și cei cu ore de pat mai inconsistente au avut procente mai mari de IMC.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 25-02-2021 | creare: 25-02-2021 | Vizite: 394
Bibliografie
Toddler sleep patterns matter, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210222124714.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum