Model de inteligență artificială construit pentru a identifica produşi chimici anti-îmbătrânire

©

Autor:

Model de inteligență artificială construit pentru a identifica produşi chimici anti-îmbătrânire

Un studiu realizat de către Universitatea din Surrey şi publicat în Nature Communication‘s Scientific Reports, demonstreză cum un model de inteligenţă artificială poate identifica compușii chimici care promovează îmbătrânirea sănătoasă, deschizând calea către inovaţii farmaceutice.
Cercetătorii au construit un model de învățare automată bazat pe informațiile din baza de date DrugAge pentru a prezice dacă un compus poate prelungi într-adevăr viața.

Astfel, s-au încercat pentru început studii pe un vierme translucid din familia Caenorhabditis elegans, vierme ce are un metabolism asemănător cu al oamenilor. Având în vedere durata scurtă de viaţă a acestor viermi, a permis cercetătorilor posibilitatea de a vedea impactul compușilor chimici într-un timp eficient.

Modelul de inteligenţă artificială a selectat trei compuşi esenţiali ce au o capacitate de 80% de a creşte durata vieţii viermilor Caenorhabditis elegans, astfel:

  • Flavonoide- pigmenți anti-oxidanți găsiți în plante care promovează sănătatea cardiovasculară
  • Acizi grași- omega 3
  • Organooxigeni- compuşi chimici ce au în componenţă legături de tip carbon-oxigen (alcoolul)


Cercetătorii acestui studiu declară că îmbătrânirea este recunoscută din ce în ce mai mult ca un set de boli în medicina modernă, iar prin intermediul lumii digitale, se pot crea tehnologii care să încetinească sau să protejeze împotriva îmbătrânirii.

Dr. Brendan Howlin, lector în chimia computaţională, susţine că potenţialul acestui model de inteligenţă artificială poate genera beneficii semnificative în sănătatea umană.

Acest model de inteligenţă artificială este o specialitate a Universităţii din Surrez, iar acest studiu demonstrează capacitatea revoluţionară de a identifica compuşii cu efect anti-îmbătrânire.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 26-07-2021 | creare: 26-07-2021 | Vizite: 343
Bibliografie
AI built to find anti-aging chemical compounds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210722163003.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Software inteligent pentru diagnosticarea cancerului de prostată
  • Tehnici avansate de ecocardiografie susținute de inteligența artificială
  • Google și DeepMind doresc să creeze un ajutor pentru medici și asistente bazat pe inteligență artificială
  •