ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Homeopatie Homeopatie Bucuresti

Homeopatie în Bucuresti

Doctorul Radu Naghiu recomanda tratamentul medicamentos homeopat.

Homeopatia este o specialitate medicala veche de 200 de ani care se bazeaza pe principiul similitudinii. Administrarea zilnica a unei substante (de origine minerala, vegetala sau animala) unui grup de oameni clinic sanatosi produce o serie de simptome fizice si/sau psihice. Daca persoanele cu simptomele respective, cauzate in mod natural de o boala, primesc substanta care le produce (intr-o concentratie infinitezimala) acestea se reduc si dispar.

Autismul se caracterizeaza printr-un cumul de simptome. Exista un grup de medicamente homeopate care acopera aceste simptome.


Care sunt obiectivele tratamentului homeopat in autism?

Primul obiectiv este tratarea celor mai grave si suparatoare simptome: auto si/sau heteroagresivitate, pavor nocturn, anxietate extrema (acolo unde exista).
Copilul cu tulburare autista are o pereche de parinti-obiect care ii satisfac nevoile primare. Intre doua nevoi, parintii nu conteaza pentru el. Urmatorul obiectiv este refacerea relatiei copil-parinte, adica transformarea parintelui-obiect in parintele adevarat. In urma tratamentului homeopat copilul devine mai prezent, mai atent, incepe sa simta dragostea parintilor si sa dezvolte o relatie afectiva spontana. Datorita noii relatii cu parintii frica de nou se diminueaza, devine mai curios si incepe sa exploreze.

Tratamentul homeopat trateaza simptomele autismului, efectele secundare ale vaccinarii unde este cazul si corecteaza terenul pe care s-a facut vaccinarea. Acesta trebuie insotit de consilierea psihologica a familiei, evaluare psiho-comportamentala cu stabilirea nivelului de dezvoltare si inceperea terapiei comportamentale si a altor terapii asociate: logopedie, kinetoterapie, art-terapie etc.


 
Programare