Natrum carbonicum

©

Autor: Redacția ROmedic

- alergii si sensibilitati la mancaruri si substante chimice - Natrum carbonicum este indicat persoanelor care au probleme de digestie si asimilare a multor mancaruri, fiind nevoiti sa urmeze o dieta stricta. La consumul unor mancaruri netolerate apar indigestia, arsuri la stomac si ulcer. Produsele lactate pot produce flatulenta si diaree care lasa o senzatie de gol in stomac. Este obisnuita pofta de cartofi si dulciuri. Aceste persoane sunt sensibile si la schimbarile de vreme si temperatura si deseori se simt slabiti si vor sa fie lasati in pace.

 

- depresii - Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt de obicei blanzi, calmi si altruisti, care fac un efort pentru a fi veseli si de ajutor si evita conflictele. Dupa ce sufera o dezamagire sau sunt raniti, aceste persoane isi interiorizeaza sentimentele. Chiar cand se simt singuri, se retrag sa se odihneasca sau asculta muzica trista, ceea ce ii izoleaza si mai mult. Nervosi si sensibili (in special la lapte, soare si schimbari de vreme), aceste persoane devin deprimate si cand se simt slabite sau bolnave.

 

- indigestie si meteorism - Remediul este util persoanelor tandre, care digera si asimileaza cu dificultate multe mancaruri si sunt nevoiti sa urmeze o dieta stricta. Produsele lactate pot duce la meteorism sau diaree cu spuma, ce lasa o senzatie de gol in stomac. Este obisnuita pofta de cartofi si lapte.

 

- fotosensibilitate - Remediu indicat pentru eruptie cu pustule care apare sub forma de pete, iar pacientul se simte obosit sau bolnav de la sederea la soare.

 

- sindromul colonului iritabil - Natrum carbonicum este indicat persoanelor blajine care digera si asimileaza cu dificultate anumite mancaruri, fiind nevoiti sa urmeze o dieta stricta. Consumul de alimente netolerate poate cauza indigestie, arsuri la stomac si chiar ulcer. Produsele lactate cauzeaza gaze, diaree cu spume si o senzatie de gol in stomac. Persoanele care au nevoie de acest remediu fac eforturi sa fie vesele si atente, insa cand sunt slabite vor sa fie lasate in pace sa se odihneasca.


Data actualizare: 12-01-2019 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 10720
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!