O nouă metodă de preparare a semințelor de chia, cu numeroase beneficii

Mucilagiul este o substanță groasă, cleioasă, care înconjoară semințele de chia și care poate face prelucrarea semințelor pentru utilizări alimentare sau farmaceutice extrem de dificilă sau chiar imposibilă. „Suntem încântați de metoda noastră de extracție, deoarece ne deschide atât de multe noi posibilități de utilizare a semințelor de chia”, a spus Uriel Urbizo, student absolvent al Purdue‘s College of Agriculture, implicat în echipa de inovare condusă de Andrea Liceaga. „Procesul nostru utilizează temperatura, ultrasunetele și filtrarea asistată în vid pentru a oferi o eficiență îmbunătățită și pentru a economisi atât timp, cât și bani pentru companiile care procesează semințe de chia. Prin acest studiu, am deschis noi căi de aplicații nutriționale, farmaceutice și în anti-îmbătrânire pentru semințele de chia. ”
Semințele de chia au fost folosite de secole ca surse de proteine, dar Uriel Urbizo afirmă faptul că metodele convenționale de separare, cum ar fi procesele de uscare prin congelare, pot fi costisitoare, consumatoare de timp, pot deteriora componentele utile ale semințelor și pot reduce randamentul total. Cercetătorii Purdue au testat, de asemenea, metoda pe care au dezvoltat-o în potențiale aplicații, cum ar fi utilizarea mucilagiului și peptidelor pentru a dezvolta pelicule care pot fi utilizate în capsule medicamentoase și, respectiv, în produse anti-îmbătrânire. „Metoda noastră oferă o opțiune îmbunătățită pentru crearea de produse care utilizează componente, în principal peptide, din semințele de chia pentru a inhiba enzimele cu rol în îmbătrânirea pielii”, a spus Andrea Liceaga.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Consumul de ciocolată poate îmbunătăți funcția cognitivă
- Pot copiii să consume aceleași alimente ca adulții?
- Tiparele dietetice pot explica ratele bolilor și complicațiilor cardiovasculare în rândul populațiilor latino
- Flavanolii, moleculele care dau culoarea fructelor și legumelor, ar putea proteja oamenii de bolile cardiovasculare induse de stres
intră pe forum