cancer in metastaza

05-04-2012
ralu_cristina
Nu este medic/terapeut
ralu_cristina
Buna ziua.Am si eu pe cineva in familie diagnosticat cu cancer in metastaza.Din pacate prea multe detalii nu detin deoarece persoana respectiva se afla in Spania.Problema consta in faptul ca acesta are cancer la ficat in metastaza la stomac si o parte a pancreasului.Doctorii i-au facut o interventie chirurgicala insa vazand starea de gravitate a pacientului nu i-au extirpat tumoarea ci l-au inchis la loc, spunand ca o operatie ar fi insemnat moartea pacientului pe masa de operatii si astefel i-au recomandat tratamentul pe citostatice insa au mentionat faptul ca, indiferent daca va urma sau nu acest tratament finalul e acelas.Familia bolnavului doreste aducerea acestuia in Romania.Rugamintea mea este daca imi puteti recomanda un spital bun din Brasov sau Bucuresti pentru internarea pacientului si cam care ar fi sansele de recuperare in virtutea datelor furnizate.
Va multumesc!
15 comentarii
0
05-04-2012, ora 22:43
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Imi displace situatia prin care treceti...v-as recomanda INSTITUTUL ONCOLOGIC BUCURESTI.
Despre sanse...greu de spus.
Va doresc mult noroc si asgurati-va ca pacientul poate suporta transferul din Spania, consultati-va cu medicii de acolo.
0
05-04-2012, ora 22:53
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate nu putem sa-ti dam niste informatii foarte bine tintite, pentru ca nu avem un diagnostic prea clar in fata.

in orice caz, intr-adevar, lucrurile par dincolo de orice sansa de a fi vindecate, ba mai mult, chiar de a se spera la o prelungirea a vietii. tot ce poate fi facut este un scopul intarzierii aparitiei simptomelor. daca starea lui generala e acceptabila si la fel sunt si analizele, poate face chimioterapie sau radioterapie. pentru asta aveti nevoie de un spital mai mare, eventual in bucuresti, cum bine a zis vasi-viorica, la IOB - Fundeni sau Coltea sau Militar sau Elias (le-am enumerat in ordinea descrescatoare, dupa marime) - asta pentru iradiere. daca e numai chimioterapie, asta poate face cam pe oriunde exista oncologie.

daca starea lui e foarte rea si nu poate suporta aceste tratamente (care sunt foarte dure in felul lor), atunci cel mai bun lucru este sa fie ingrijit, fie la domiciliu, fie intr-un spital de tip HOSPICE, asa cum este HOSPICE CASA SPERANTEI din Brasov (probabil cel mai mare din tara, pentru asa ceva), dar totusi un spital foarte mic, in mare autofinantat si insuficient. de asemenea ar trebui sa dispuneti si de ceva bani, ba chiar destul de multi, pentru ca orice investitie va insemna un plus direct pe calitatea vietii lui, pentru niste servicii sau costuri care nu sunt acoperite de catre sistemul de asigurari. altfel, internarile nu se prea pot face si nici nu au vreo justificare sau finalitate.

va urez mult noroc si curaj! tineti-ne la curent cand puteti !
0
05-04-2012, ora 22:59
xNutzu
Nu este medic/terapeut
xNutzu
Curios, am cautat pe internet un remediu pentru cancer. Se spune ca merge pentru orice cancer in orice faza, si mereu vindeca! Merita sa incercati:

Reteta pentru curarea CANCERULUI:

1. 1/2 sau 1 kg de miere de albine
2. 2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Vera
3. 3 linguri de Cognac, Whisky sau Tuica ( ca dilatator ).

Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza. Apoi, planta se taie in bucati mici. Astfel taiata planta, se introduc toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta.
Se poatepune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta fiecaruia.
NU TREBUIE SA SE SCOATA PARTEA EXTERIOARA A FRUNZEI SI NICI SA NU SE TREACA PRIN SITA ACEST REMEDIU !!!

Puteti incerca orice, de la terapie cu urina, pana la homeopatie. Trebuie sa incercati, pentru ca nu cred ca e altceva de facut.
0
05-04-2012, ora 23:08
ralu_cristina
Nu este medic/terapeut
ralu_cristina
Va multumesc frumos pentru raspunsuri, o sa va tin la curent !
0
05-04-2012, ora 23:38
xNutzu
Nu este medic/terapeut
xNutzu
Remediul trebuie sa il i-a asa : 1 lingura mare de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de fiecare masa, timp de 40 de zile. Tumora ar trebui sa se retraga in aceasta perioada de timp.
0
05-04-2012, ora 23:55
ralu_cristina
Nu este medic/terapeut
ralu_cristina
Inca o intrebare daca se poate : pacientul lucreaza in Spania cu acte in regula, plateste toate darile la stat, in Spania este asigurat medical astfel incat nu plateste spitalizarea.Acuma intrebarea mea este daca aceasta asigurare este valabila si in Romania.Am sunat in cursul zilei de astazi la spitalul Fundeni insa o doamne "foarte amabila" mi-a zis ca nu ma poate ajuta cu nici o informatie si m-a rugat politicos sa sun din nou maine dimineata.
0
06-04-2012, ora 09:19
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca nu este asigurat IN ROMANIA, ma tem ca nu poate avea parte de aceleasi servicii ca o persoana asigurata, adica nu stiu daca poate fi inclus in programul national de oncologie. in orice caz, asta se poate rezolva foarte repede, cu o discutie cu cineva de la casa natioanala de asigurari. de principiu nu e nevoie decat de plata contributiei pentru ultimele 12 luni, care in total nu cred ca depaseste 500 RON... probabil mult mai putin. o doamna de la spitalul fundeni nu are ea legatura cu lucrurile astea, poate era o simpla secretara sau asistenta sau mai stiu eu ce registratoare.

pentru xNutzu: si tu crezi cu tarie in remediul asta ? l-ai incercat sau vazut incercat pe cineva ?
0
06-04-2012, ora 13:30
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
xNutzu tratamentul descris de tine nu este bun pentru nimic, poate pentru hipoglicemie, insa pentru altceva nu prea. nu dati false sperante oamenilor necajiti.
cu aceste 3 organe afectate (ficat, stomac, pancreas) sansele de supravietuire sunt undeva la 6-12 luni, daca tratamentul este corect (citostatice scumpe, operatii paliative pentru ca pacientul sa nu moare de foame).
daca are o asigurare ca lumea eu as ramane in spania, in oncologie tratamentele sunt foarte scumpe, probabilitatea ca in spania sa primeasca un tratament mai bun, din pacate, este mai mare
0
06-04-2012, ora 13:35
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, dar e foarte cu dus si intors... accesul la medicamente FOARTE SCUMPE e garantat mai mic in spania, asta iti zic sigur. paliatia e scumpa si aici si acolo, doar ca aici exista mai putine centre. ce poate fi net avantajos in spania este poate accesul la diverse studii clinice, in caz de necesitate.
0
06-04-2012, ora 14:19
ralu_cristina
Nu este medic/terapeut
ralu_cristina
Multumesc mult pentru toate raspunsurile inclusiv pentru cel al lui Nutzu, din pacate eu nu ma incred in astfel de tratamente pe baze de plante, naturiste, etc, nu le contest si cu atat mai putin nu sunt si nu am cunostiintele necesare in acest domeniu ca sa le contest, insa prefer alt tip de tratament.
doctorii din spania vor externa pacientul duminica, cel tarziu luni spunand ca degeaba il tin in spital deoarece nu mai au ce sa-i faca. sa ramana in spania e o idee insa asta presupune cheltuieli precum chiria, intretinerea, lasand la o parte alte mici cheltuieli si pe langa toate acestea sa se mai adauge si bani pe medicamente, tratamente, etc e deja prea mult.( ca sa nu vorbim Doamne fereste de o repatriere)
am sunat astazi din nou la spitalul fundeni, o doamna de acolo mi-a spus ca daca pacientul are eurocard nu este nici o problema, beneficiaza de spitalizare si tratamente la fel ca orice asigurat ce traieste si cotizeaza darile la stat.ceea ce mi-a mai spus este si faptul ca, daca ai asigurare de viata, aceasta nu te ajuta cu nimic iar bolnavul trebuie sa suporte costurile totale.
acuma am inteles ca pancreasul este afectat, dar nu foarte mult, insa ficatul e terminat si toata partea dreapta.eu nu sunt medic, nu detin informatii, nici prea multe date exacte, eu spun numai ce stiu si ceea ce mi se transmite, incercam sa gasim solutii si merg pe premisa ca acest site vine in ajutorul multor persoane pentru a le familiariza cu termenii si pentru a intelege fenomenul.ne avand pana acum tangente cu aceasta boala sau oricare alta boala de asemene dificultate nu m-am interesat, insa acuma citesc pe forum si ce mai gasesc pe internet pentru a putea informa persoana in cauza intr-un mod corect.ei inca spera la o recuperare, toti speram insa in subconstient stim ce va urma.
0
06-04-2012, ora 19:57
xNutzu
Nu este medic/terapeut
xNutzu
Stii, sunt cazuri in care medicul nu prea conteaza. Noi suntem inconjurati de o lume a medicamentelor care inconjoara planeta. Insa sunt multe lucruri pe care noi le inlocuim cu medicamente, care defapt au un efect mai mult psihic, decat fizic.
Si medicamentele tot din plante sunt facute, numai ca pe langa plantele alea sunt introduse si niste substante care sunt ca un fel de droguri...
Toti am uitat de tamaduirea pe care natura lasata de Dumnezeu ne-o ofera. Sa stii ca s-au facut multe studii, si o pastila ajuta corpul in proportie de 20%, restul este asigurat de creier si psihic.
0
06-04-2012, ora 21:29
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
XNutzu,
ceea ce spui este foarte periculos, si neadevarat. in ziua de azi marea majoritate a medicamentelor sunt sintetice, deci nu sunt facute din plante. multi oameni supravietuiesc numai din cauza medicamentelor, daca creierul si psihicul ar conta atat cat zici tu nu ar fi atat de multi oameni bolnavi, pentru ca presupun nimeni nu vrea sa fie bolnav. dupa teoria ta ar trebui sa gandesc numai la vindecare si acesta ar veni, un pic de suport cu ceaiuri si se vindeca si cea mai cumplita boala.
problema este ca intotdeauna vor fi oameni care vor crede asemenea prostii
0
06-04-2012, ora 22:16
xNutzu
Nu este medic/terapeut
xNutzu
@adamantium Stii, pana la urma, mie imi place sa cred asta, tu crezi ca toate cazurile miraculoase din lume vindecate de cancer sau alte afectiuni, sunt datorate medicamentelor ? Si la mine chiar functioneaza. Tu poti sa crezi ce vrei.
0
06-04-2012, ora 22:22
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cate sunt cazurile acelea miraculoase? si cate cazuri s-au vindecat prin interventii chirurgicale sau chemoterapie, radioterapie?
sa nu fie tarziu. oamenii pierd timpul pretios incercand remedii naturiste ineficiente si intre timp tumoarea devine inoperabila
0
08-04-2012, ora 14:36
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
imi plac referintele facute la natura tamaduitoare si la mijloacele lasate de Dumnezeu si etc etc etc. suna foarte frumos, dar vreau sa va amintesc (desi nu stiu ce va face sa uitati) ca adevarul este mult mai rece:
NATURA este defapt cea care ne omoara! asa am fost conceputi si asa este ROSTUL VIETII !!! natura ne face astfel incat sa ne nastem, sa traim putin, sa procreem, etc, si apoi SA MURIM ! este legea de la care nu ne lasa sa ne abatem, desi noi incercam cu inversunare sa ne opunem. toti oamenii trebuie sa moara cumva, dar noi NU acceptam si luptam din rasputeri cu asta, cu NATURA. ca atare este EVIDENT ca toae metodele pe care le incercam SE OPUN NATURII, prieteni. da, asa este! noi ne LUPTAM CU NATURA care vrea sa ne omoare. simplu si scurt.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.