posibil cancer la ficat

17-03-2013
smd77
Nu este medic/terapeut
smd77
Buna ziua. Acum cateva saptamani mama mea a fost diagnosticata cu cancer la san si operata. Inainte de interventie, medicul care a tratat-o ne-a spus ca boala a afectat probabil si ficatul, urmand sa ne dea mai multe detalii dupa analize si operatie. Interventia a decurs bine iar mama a fost externata din spital saptamana trecuta. Din pacate, dupa operatie, noua nu ni s-a mai spus nimic, doar ca se asteapta rezultatele analizelor si ca mama va trebui sa mearga la Oncologie. Tot ce avem este biletul de externare, dar nimeni nu ne-a explicat ce inseamna termenii respectivi.
Rugamintea mea este sa ne clarificati acest bilet si, daca se poate, sa ne dati opinia dumneavostra in privinta situatiei mamei mele. Va multumesc.

Diagnostice la externare:
- NEO MAMAR STG AVANSAT
- ADENOPATIE AXILA STG
- MTS HEPATICE
- COLECISTITA CR ALITIAZICA
- OSTEOPOROZA
- HTA
- INS RENALA AC

Interventii chirurgicale:
- MASTECTOMIE SUBCUTANA SIMPLA, DRENAJ 1 TUB

Epicriza:

Pacienta in varsta de 64 ani se prezinta pt formatiune la nivel san stg, local avansata.
Se interneaza pt diagnostic de specialitate
La internare stare generala buna, ex biochimic, HLG -- INS RENALA AC, DISELECTTOLITEMIE, PROBE HEPATICE MODIFICATE ( AP 71%, INR 1.27, TGP 223, TGO 668, BIL T 1.51, BIL D 0.9). Se efectueaza rx torace care releva HEMIDIAFRAGM DR ASCENSIONAT, OPACITATE NEOMOGENA DE ASPECT INTERSTITIAL LA BAZA HEMITORACELUI DR. Eco abdominala releva HEPATOMEGALIE NODULARA CU MACRONODULI BILOBAR PANA LA 3 CM -- MTS, ADP CELIAC PANA LA 2 CM, COLECIST ALITIAZIC CU PERETI INGROSATI, LICHID PLEURAL BILAT IN CANTITATE MICA.
Dupa pregatire preoperatorie se intervine chirurgical, se practica mastectomie subcutana simpla, drenaj 1 tub, evolutie po favorabila.
se externeaza cu recomandarile:
- trat conf rp/
- regim dietetic conf indicatiilor
- se suprima firele la 14 zile
- revine la 3 saptamani pt rezultat AP cu care se va adresa serviciului oncologic
- control clinic la 3 luni.
1 comentarii
0
18-03-2013, ora 00:18
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai evident ca trebuie sa recuperati rezultatul histopatologic si sa va prezentati cu el la oncologie, altceva nu prea mai conteaza.

de curiozitate numai: care a fost scopul operatiei ? asta chiar ma depaseste de departe, intrucat pare clar ca lumina zilei ca nu era nimic de operat aici.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.