Prima clinică din România care folosește tehnologia ecografica REMS pentru determinarea densității și fragilitatii osoase pentru diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei în cadrul reumatologiei și endocrinologiei. Tratament cu excimer 308 nm pentru vitiligo, psoriazis, dermatită atopică în cadrul dermatologiei.
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ecografie Ecografie Bucuresti

Clinica Osteodensys este prima clinică din România care folosește noua tehnologie neinvazivă REMS pentru diagnosticul osteoporozei și osteopeniei (https://osteodensys.ro/).

REMS este o tehnologie de ultimă oră, unică în lume, complet neinvazivă (similară ecografiei) și care are certificare CE (aprobare de utilizare în UE) și FDA (aprobare de utilizare pe piața americană), de la instituțiile cu cele mai înalte și stricte standarde în domeniu echipamentelor medicale din lume.

Osteodensitometria REMS este o metodă de diagnosticare modernă ce are ca scop stabilirea diagnosticului de osteoporoză sau, după caz, osteopenie de către medici specialiști reumatologi sau endocrinologi.

 
 

Tratamentul dermatologic cu Exciplex® este o soluție eficientă pentru afecțiunile autoimune de piele și este disponibil în cadrul specialității de dermatologie.

 
Exciplex® este un excimer UV care produce lumină monocromatică foarte intensă la 308 nm. Această lungime de undă de 308 nm este cunoscută ca fiind foarte eficientă pentru tratarea bolilor autoimune ale pielii. De aceea, este prima opțiune de tratament în ghidurile de specialitate pentru afecțiuni cum ar fi psoriazisul, dermatita atopică, alopecia aereata sau vitiligo, în condiții foarte bune de siguranță.

 

Ce este osteoporoza?

Osteoporoza este o afecțiune degenerativă care determină pierderea masei osoase și a țesutului osos. 

O masă osoasă mai mică nu înseamnă că pacientul suferă de osteoporoză. Există un diagnostic intermediar care se pune atunci când densitatea oaselor este între limitele normale și niveluri mai scăzute: osteopenie.

 

Osteoporoza se instalează treptat și fără prea multe simptome evidente, de aceea este diagnosticată, de cele mai multe ori, în stadii avansate, când apar fracturile.

  • Exista peste 200 milioane persoane cu osteoporoza la nivel mondial. 
  • Aproximativ 50% dintre cazuri sunt diagnosticate (<25% sunt tratate).
  • 40% din femei și 13% din bărbați fac o fractură osteoporotică.

 

Cum poate fi diagnosticată Osteoporoza?

 

Analize de sânge

Medicul specialist decide ce analize de sânge/teste de laborator sunt necesare și de care are nevoie pentru a stabili diagnosticul corect.

 

În cazul osteoporozei principalele analizele de sânge presupun:

  • Dozarea calciului seric. Calciul este componentul mineral major al oaselor și este necesar pentru edificarea osului, 99% din cantitatea de calciu din organism aflându-se în oase și în dinți
  • Albumina: este un indicator global al stării de sănătate a organismului, mai ales la persoanele în vârstă sau a celor cu afecțiuni cronice.
  • Deficitul de vitamina D: este frecvent în cazul adolescenților, femeilor și a persoanelor în vârstă.
    Rolul vitaminei D este de a crește absorbția calciului la nivelul intestinului, de a reduce eliminarea calciului în urină și de a-l fixa în oase
  •  

Osteodensitometrie

Osteodensitometria este o examinare utilizată pentru determinarea densității osoase în vederea stabilirii diagnosticului de osteoporoza și al stadiului premergător acesteia – osteopenia. Împreună cu Scorul de Fragilitate (SF) permite, de asemenea, estimarea riscului de fractură în următorii 5 ani.

Osteodensitometria  se poate efectua prin două metode:

  • DEXA (Dual Energy X-ray Absorbtion) care folosește razele X
  • REMS (Radiofrequency Echographic Multi Spectometry) adică Multi Spectometria Ecografică cu Radiofrecvență, noua tehnologie care utilizează ultrasunetele, nu radiațiile.

Examinarea REMS este de 5 ori mai precisă decat DEXA și nu iradiază (nu folosește raze X) fiind complet inofensivă. Examinarea durează 15 minute, iar rezultatul se oferă pe loc, astfel încât, dacă este cazul, se poate prescrie tratament imediat.

 

Despre Tehnologia REMS

Osteodensitometria REMS  poate determina schimbări de densitate osoasă de 5 ori mai mici decât DEXA. Intervalul minim dintre două determinări în care poate fi detectată o schimbare de densitate osoasă este de cel puțin 3 luni.

 

 

REMS este utilizată deja în peste 40 țări (inclusiv SUA, Japonia și Australia) iar pentru anumite categorii speciale (ex. femei gravide) reprezintă singura metodă de a determina densitatea și fragilitatea osoasă.

 

   

Ai putea fi interesat si de https://osteodensys.ro/analize-pentru-oase/

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare