Prima clinica din Romania care foloseste noua tehnologie REMS pentru determinarea densitatii si calitatii arhitecturii osoase pentru diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei.
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Reumatologie Reumatologie Bucuresti
Clinica Osteodensys este prima clinica din Romania care foloseste noua tehnologie neinvaziva REMS pentru diagnosticul osteoporozei si osteopeniei (https://osteodensys.ro/).

Investigatia se realizeaza cu echipamentului Echostation, unic in lume, complet neinvaziv, rapid, automat si cu o sensibilitate in estimarea densitatii osoase de 5 ori mai mare decat DEXA.
 
Noua tehnologie REMS (Radiofrequency Echografic Multi Spectometry) utilizeaza un fascicul de radiofrecventa din spectrul ultrasunetelor pentru analiza densitatii dar si a calitatii osoase (arhitectura osoasa). Este o tehnologie de ultima ora, unica in lume, complet neinvaziva (similara ecografiei) si care are certificare CE (aprobare de utilizare in UE) si FDA (aprobare de utilizare pe piata americana), de la institutiile cu cele mai inalte si stricte standarde in domeniu echipamentelor medicale din lume.
 
Care este rolul oaselor in organism?
 

• depoziteaza calciu si alte minerale;
• sustin corpul si permit atasarea musculaturii, pentru locomotie;
• protejeaza organele vitale;
• asigura spatiu pentru maduva osoasa, unde se formeaza celulele sangvine si osoase etc.

 

Ce este osteoporoza?
 

Osteoporoza este una dintre cele mai raspandite afectiuni ale sistemului osos. Poate sa apara din cauza pierderii de masa osoasa, odata cu inaintarea in varsta, dar si secundar unor alte afectuni si tratamente pentru diverse patologii.

 

Diagnosticul, tratamentul si monitorizarea  pot fi preluate atat de medicul Reumatolog cat si de medicul Endocrinolog. Complicatia cea mai de temut a osteoporozei este fractura de fragilitate ( ruperea unui os in urma unui traumatism minor).

Osteoporoza se instaleaza treptat si fara prea multe simptome evidente, de aceea este diagnosticata, de cele mai multe ori, in stadii avansate, cand apar fracturile.

 

 

Cum ne ajuta tehnologia REMS?
 

R.E.M.S. reprezinta o tehnologie de ultima generatie, o abordare inovatoare in diagnosticul osteoporozei cu ajutorul tehnicii ultrasonice, a scanari ecografice a vertebrelor si colului femural, pentru a determina statusul arhitecturii interne a osului.

 

Datorita nivelurilor sale de precizie, combinate cu absenta completa a radiatiilor ionizante si usurinta de utilizare, aceasta metoda este folosita in mod eficient pentru diagnosticarea bolii osteoporotice intr-un stadiu precoce dar si pentru monitorizarea evolutiei densitatii minerale osoase si a fragilitatii osoase.

 

Raportul medical contine toti parametrii pentru diagnosticarea osteoporozei (DMO, SF, Scor T/Z, FRAX, Index masa corporala), fiecare pacient putand fi examinat si diagnosticat in 10-15 minute, asigurand respectarea protocolului de diagnostic.

 

Ce spun expertii in domeniu?
 

Comisia de experti a Societatii Europene de Osteoporoza (ESCEO) a publicat in septembrie 2019 in revista de specialitate “Aging Clinical and Experimental Research” articolul de consens in ceea ce priveste avantajele tehnologiei REMS pentru diagnosticul osteoporozei si estimarea riscului de fractura. Concluzia expertilor este ca: “Evidentele stiintifice disponibile descriu densitatea osoasa masurata cu REMS ca un parametru de diagnostic de acuratete si predictor al riscului de aparitie a fracturii osoase. Mai mult, REMS a aratat potential aditional in estimarea fragilitatii scheletale, bazata pe Scorul de Fragilitate, independent de densitatea osoasa.” 

Testul REMS pentru determinarea densitatii si fragilitatii osoase efectuat in clinica OSTEODENSYS se face cu echipamentul Echostation produs de firma italiana Echolight care detine patentul tehnologiei REMS. Acesta este un echipament unic in lume, complet neinvaziv, rapid si automat cu o sensibilitate in estimarea densitatii osoase de 5 ori mai mare decat DEXA

 

   

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare