Prima clinică din România care folosește noua tehnologie REMS pentru determinarea densității și calității arhitecturii osoase pentru diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Ecografie Ecografie Bucuresti

Ecografie în Bucuresti

Ecografia musculoscheletală

 

Este una dintre cele mai utilizate metode imagistice, fiind adesea indispensabilă în reumatologie.

De asmenea, este o metodă de examinare imagistică precisă, neinvazivă, fără efecte secundare, nedureroasă și se poate repeta ori de câte ori este nevoie. Ecografia musculoscheletală oferă imagini ale articulațiilor și țesuturilor moi.

Zonele investigate prin această ecografie sunt următoarele:

1)articulațiile periferice: umeri, coate, mâini, genunchi, șolduri, glezne, picioare și

2) structurile înconjurătoare cum sunt ligamentele, tendoanele, nervii.  În cadrul clinicii, pacienții pot beneficia de efectuarea ecografiilor musculoscheletale de către unul dintre medicii noștri specialiști reumatologi.

 

De asemenea, se poate efectua anamneza pacientului prin consultație, iar după stabilirea diagnosticului, medicul emite pacientului raport medical, plan terapeutic de urmat și tratament specific.

 

Ecografia tiroidiana

 

Ecografia este o examinare care prin intermediul ultrasunetelor analizează glanda tiroidă pentru detectarea și diagnosticul afecțiunilor tiroidiene.

 

Printre avantajele ecografiei tiroidiene sunt:

Ecografia glandei tiroide este un examen paraclinic esențial în diagnosticarea afecțiunilor tiroidei fiind considerată, în conceptul medicinii moderne, indispensabilă în investigarea tiroidei. Identificarea cât mai rapidă a problemelor de tiroidă este facilitată de ecografie, care arată foarte clar și ușor dacă există modificări în structura glandei (noduli, chisturi, inflamație, hipertrofie), dovedindu-se astfel importanța ei în examinarea tiroidei.

 

În cadrul clinicii se poate efectua ecografia de tiroida, dar și evaluarea clinică a pacientului de catre medicii nostri endocrinologi. După stabilirea diagnosticului, medicul emite planul terapeutic de urmat pentru pacient încadrat în raportul medical.

 

 

 Listă servicii:

 
Programare