Prima clinică din România care folosește tehnologia ecografica REMS pentru determinarea densității și fragilitatii osoase pentru diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei în cadrul reumatologiei și endocrinologiei. Tratament cu excimer 308nm pentru vitiligo, psoriazis, dermatită atopică în cadrul dermatologiei.
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Dermatologie și venerologie Dermatologie și venerologie Bucuresti

Anunțuri & evenimente

11-11-2021

Osteodensitometrie DEXA vs REMS pentru diagnosticarea osteoporozei

Osteodensitometrie DEXA vs REMS pentru diagnosticarea osteoporozei
Deschisă în 2019, OSTEODENSYS este prima clinică din România care folosește noua tehnologie neinvazivă REMS pentru diagnosticul osteoporozei si osteopeniei.

Examinarea cu REMS pentru determinarea densității și fragilității osoase se face cu echipamentul Echostation produs de firma italiană Echolight care deține patentul tehnologiei REMS.

Acesta este un echipament unic în lume:

-complet neinvaziv,

-rapid

-automat, cu o sensibilitate în evaluarea densității osoase de 5 ori mai mare decât DEXA.
11-11-2021

Servicii complete și integrate pentru evaluarea sănătății sistemului osos

Servicii complete și integrate pentru evaluarea sănătății sistemului osos
CLINICA OSTEODENSYS este o clinică axată pe evaluarea stării de sănătate a sistemului osos și muscular, ce oferă posibilitatea determinării neinvazive a densității osoase, consultații de reumatologie și endocrinologie, ecografii musculo-scheletale și de țesuturi moi.

CLINICA OSTEODENSYS incearcă să vină în întâmpinarea nevoilor pacienților de a avea servicii complete și integrate, oferind posibilitatea combinării examinărilor (REMS, ecografie) cu consultațiile de specialitate în vederea stabilirii diagnosticului și a tratamentului adecvat într-o singură deplasare la clinică.

Programarea pentru examinare și/sau consultație se poate face atât online cât și telefonic.
11-11-2021

Ecografie musculoscheletală

Ecografie musculoscheletală
Zonele investigate prin această ecografie sunt următoarele: 1)articulațiile periferice: umeri, coate, mâini, genunchi, șolduri, glezne, picioare și 2) structurile înconjurătoare cum sunt ligamentele, tendoanele, nervii.

Ecografia musculoscheletală este utilă pentru diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor reumatice cum ar fi: poliartrita reumatoidă, artritele microcristaline (guta) și boala artrozica, dar și în patologia post-traumatică.

În cadrul clinicii, pacienții pot beneficia de efectuarea ecografiilor musculoscheletale de către unul dintre medicii noștri specialiști reumatologi. De asemenea, se poate efectua anamneza pacientului prin consultație, iar după stabilirea diagnosticului, medicul emite pacientului raport medical, plan terapeutic de urmat și tratament specific.
11-11-2021

Tehnologia REMS Inclusă În Ghidurile Italiene

Tehnologia REMS Inclusă În Ghidurile Italiene
Tehnologia REMS a fost oficial inclusă în Ghidurile pentru identificarea corectă și managementul fracturilor de fragilitate din Italia.

Anunțul a fost făcut de Ziua Internațională a Osteoporozei la un eveniment al Fundației Italiene pentru Cercetarea bolilor oaselor (FIRMO).

Tehnologia REMS a fost protagonista unui simpozion desfășurat în prima zi a Congresului Național al Societății Italiene de Osteoporoză, Metabolism Mineral și Boli Scheletale (SIOMMMS – 28-30 Octombrie), societatea medicală de referință pentru probleme legate de boli scheletale și metabolice de mineralizare. Simpozionul intitulat "Noua tehnologie REMS cu ultrasunete" moderată de Prof. Dr. Maria Luisa Brandi, Președinta Fundației Italiene pentru Cercetarea bolilor oaselor (FIRMO), a fost o oportunitate pentru prezentarea experienței și studiilor clinice desfășurate de-alungul anilor, care certifică numeroasele avantaje ale acestei tehnologii în comparație cu cea bazată pe raze X. Au mai participat Prof. Stefano Gonnelli si Dr. Carla Caffarelli (Departmentul de Stiinte Medicale, Chirurgie sși Neuroștiințe al Universității din Siena), Dr. Giovanni Adami – reumatolog, Universitatea din Verona.

Tehnologia REMS (Radiofrequency Echographic Multi Spectrometry), prima metodă de diagnostic neinvaziv al osteoporozei și de evaluare a riscului de fracturi de fragilitate, a fost oficial inclusă în Ghidurile pentru identificarea corectă și managementul fracturilor de fragilitate din Italia.

Ghidurile "Diagnosticul, stratificarea riscului și continuitatea îngrijirii fracturilor de fragilitate" constitue cele mai avansate recomandări de bună practică clinică. Ele sunt necesare garantării unei asistențe și îngrijiri ale pacientului în concordanță cu cele mai înalte standarde de calitate fiind în același timp unice la nivel național și internațional.

Includerea tehnologiei neinvazive REMS în ghidurile italiene este un pas important către includerea în ghidurile de diagnostic europene care vor fi preluate mai apoi de toate statele din Uniunea Europeană, făcând această tehnologie inovatoare mai accesibila pacienților care au nevoie de ea.
 
Programare