Prima clinică din România care folosește tehnologia ecografica REMS pentru determinarea densității și fragilitatii osoase pentru diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei în cadrul reumatologiei și endocrinologiei. Tratament cu excimer 308nm pentru vitiligo, psoriazis, dermatită atopică în cadrul dermatologiei.
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Explorări funcționale Explorări funcționale Bucuresti

Explorări funcționale în Bucuresti

Osteodensitometria este o examinare utilizată pentru determinarea densității osoase în vederea stabilirii diagnosticului de osteoporoza și al stadiului premergător acesteia – osteopenia. Împreună cu Scorul de Fragilitate (SF) permite, de asemenea, estimarea riscului de fractură în următorii 5 ani.

 

Osteodensitometria  se poate efectua prin două metode:

Examinarea REMS este de 5 ori mai precisă decat DEXA și nu iradiază (nu folosește raze X) fiind complet inofensivă.

 

Examinarea durează 15 minute, iar rezultatul se oferă pe loc, astfel încât, dacă este cazul, se poate prescrie tratament imediat.

 

Tehnologia REMS

 

Tehnologia REMS  poate determina schimbări de densitate osoasă de 5 ori mai mici decât DEXA. Intervalul minim dintre două determinări în care poate fi detectată o schimbare de densitate osoasă este de cel puțin 3 luni.

REMS este o metodă de diagnosticare modernă ce are ca scop stabilirea diagnosticului de osteoporoză sau, după caz, osteopenie. 

 

REMS este utilizată deja în peste 40 țări (inclusiv SUA, Japonia și Australia) iar pentru anumite categorii speciale (ex. femei gravide) reprezintă singura metodă de a determina densitatea și fragilitatea osoasă.

 Listă servicii:

 
Programare