Prima clinică din România care folosește tehnologia ecografica REMS pentru determinarea densității și fragilitatii osoase pentru diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei în cadrul reumatologiei și endocrinologiei. Tratament cu excimer 308nm pentru vitiligo, psoriazis, dermatită atopică în cadrul dermatologiei.
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Reumatologie Reumatologie Bucuresti

Reumatologie în Bucuresti

În cadrul Clinicii se pot efectua evaluările pacienților prin consultație (anamneză) ecografii musculoscheletale și măsurarea densității minerale osoase prin osteodensitometria REMS. Pacientul primește recomandări și tratament din partea medicilor noștri specialiști reumatologi după stabilirea diagnosticului.

 

Medicina este într-o continuă evoluție, în fiecare zi învățăm lucruri noi,  iar Reumatologia a evoluat mult în ultimii ani atât din punctul de vedere al posibilităților de diagnostic, cât și al tratamentului. Scopul este acela ca modificările ireversibile la nivelul articulațiilor și complicațiile sistemice să fie din ce în ce mai rar întâlnite, eventual doar în atlasele medicale.

 

Medicii reumatologi se ocupă cu diagnosticul și tratamentul pacienților cu afecțiuni ale aparatului musculoscheletal.

 

Osteoporoza este una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale sistemului osos. Poate să apară din cauza pierderii de masă osoasă, odată cu înaintarea în vârstă, dar și secundar unor alte afecțuni și tratamente pentru diverse patologii. Diagnosticul, tratamentul și monitorizarea  pot fi preluate atât de medicul Reumatolog cât și de medicul Endocrinolog. Complicația cea mai de temut a osteoporozei este fractura de fragilitate (ruperea unui os în urma unui traumatism minor).

 

Cel mai important mesaj în ceea ce privește osteoporpoza:  PREVENȚIA!  Este mult mai simplu să facem prevenția, decât să tratăm complicațiile ce pot apărea. Cel mai frecvent afectate sunt femeile după menopauză, dar este foarte important să știm că nici bărbații nu sunt ocoliți.

 

 Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare