Phosphorus - Fosfor alb

©

Autor: Redacția ROmedic

- alergii si sensibilitati la mancaruri si substante chimice - Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt de obicei excitabile, pline de imaginatie si sensibile, cu fobii puternice. Acestia reactioneaza la mancaruri si substante devenind obositi, "absenti" si ametiti, putand avea dureri de cap, sangerari nazale, probleme respiratorii, greata sau diaree. Persoana se simte mai rau cand "sare" peste o masa si mai bine daca mananca si doarme. Alta indicatie pentru acest remediu este pofta de inghetata si bauturi racoritoare.

 

- anxietate - Aceste persoane sunt deschise, au imaginatie, se sperie usor si traiesc fobii intense si vii. Anxietatease poate declansa la aproape orice gand. Foarte empatici, acestia se pot incarca de suferintele celorlalti pana la boala sau extenuare. Au nevoie de companie si incurajare si se inrosesc usor la fata, au palpitatii, senzatii de sete si au o pofta puternica de alimente reci.

 

- arsuri - Poate fi eficient pentru arsurile electrice, pana la ajutorul medical obisnuit. Arsurile electrice pot parea mici la suprafata insa pot fi profunde.

 

- cataracta - Persoanele care au nevoie de acest remediu au senzatia de praf sau ceata care le acopera vederea, sau le obosesc ochii dupa foarte putin timp. Acestia vad puncte de lumina colorata cu ochii inchisi. Acesti pacienti sunt foarte empatici si simt nevoie de companie, insa obosesc foarte repede. Alte indicatii pentru Phosphorus sunt imaginatia bogata si placerea pentru bauturi reci.

 

- raceli si viroze - Raceala care coboara cu usurinta in piept. O nara poate fi infundata, iar cealalta este libera. Alte simptome posibile sunt laringita, tusea si sangerarile nazale. Pacientul isi doreste bauturi reci si se simte mai bine de la masaj. Cei care au nevoie de Phosphorus sunt adesea "absenti" sau anxiosi atunci cand sunt bolnavi.

 

- tuse - Phosphorus este indicat pentru raguseala si tuse care produce rana in gat, sau pentru o raceala care ajunge repede in piept. Tusea poate fi agravata de vorbit, ras si expunere la aer rece. Alta indicatie poate fi setea de bauturi reci, care pot cauza greata, odata ce se incalzesc in stomac. Persoana care are nevoie de acest remediu are imaginatie bogata si multe temeri, se bucura de companie insa oboseste usor.

 

- diaree - Acest remediu ajuta persoanelor care au o senzatie de slabiciune sau gol in abdomen, urmata de diaree eliminata in jet puternic. Persoanele care necesita acest remediu sunt adesea insetate si pot avea temeri cand sunt bolnave.

 

- hipertensiune arteriala - Persoanele cau au nevoie de Phosphorus sunt de obicei sensibile, influentabile si starnesc compatimire, cu tendinte spre slabiciune, ameteala, o senzatie de stinghereala si fobii. Sunt posibile sangerari nazale, rata rosie, palpitatii, osenzatie de greutate sau greutate in piept si probleme pe partea stnga. Alte indicatii sunt pofta de bauturi reci si o ameliorare remarcabila dupa masa si somn.

 

- gripa - Acest remediu este necesar in itmpul gripei atunci cand persoana are febra si roseata pe fata, se simte slabita si ametita. Pot apare si dureri de cap, dureri in gat si tuse. Sete puternica si tendinta de a vomita odata ce lichidul s-a incalzit in stomac, este o indicatie clara pentru Phosphorus.

 

- leziuni - Pentru rani mici cu sangerare abundenta sau pentru persoane care fac vanatai de la lovituri minore. Remediul este util si pentru sangerarile nazale.

 

- depresie postnatala - Femeia care are nevoie de acest remediu are o imaginatie bogata si spaime, gandindu-se la fiecare posibil pericol si lucru rau ce ar putea avea loc. Este foarte ingrijorata de faptul ca nu ar putea face fata daca s-ar intampla ceva rau, isi doreste companie constant si ii este frica sa ramana singura. Aceste femei au tendinta sa sangereze si sa oboseasca usor.

 

- interventii chirurgicale si recuperare postoperatorie - Remediul poate fi util daca persoana isi revine greu dupa anestezie. Simptomele pot include dezorientare, apatie, slabiciune, greata si varsaturi. Persoana este insetata, insa vomita dupa ce bea.

 

- indigestie si meteorism - Senzatie de arsura si durere in stomac, ameliorata de consumul de inghetata sau alimente si bauturi reci. Persoana este de obicei insetata, insa odata ce lichidele se incalzesc in stomac, apare greata sau voma. ersoanele care au nevoie de Phosphorus pot avea tendinta sa sangereze usor sau sa faca ulcer la stomac.

 

- osteoporoza - Remediul este util pentru persoanele sensibile, usor influentabile, pline de imaginatie si care obosesc usor fizic si psihic. Oasele sunt mai putin puternice decat normalul, sau se vindeca greu dupa fracturi. In coloana vertebrala se simte slabiciune, iar intre omoplati se simte o durere arzatoare. Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt inalti si li se inroseste fata repede. Alte indicatii pentru Phosphorus sunt pofta de manacruri racoroase si setea puternica.


Data actualizare: 26-12-2018 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 64643
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!