ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Iasi

Lentile progresive de interior

Lentile progresive de interior
Lentilele monofocale de citit nu rezolvă cerinţele vieţii moderne, limitând vederea şi claritatea, focalizând vederea numai până la distanţa de 40 cm. Purtătorii unor astfel de lentile, pentru a vedea la o distanţă mai mare de 40 cm sunt nevoiţi să execute mişcări constante de a-şi scoate ochelarii şi apoi de a-i pune la loc, sau recurg la alegerea ochelarilor “pe jumătate “agăţaţi”pe vârful nasului, privind pe deasupra lor la distanţă, fâcându-i să arate mult mai în vârstă!

Cei care folosesc ochelarii de citit şi privesc şi la distanţe mai mari de 50 cm se confruntă cu: dureri de cap şi de ochi, tendinţa de a se apropia de obiectul privit, lipsa de claritate a vederii, disconfort la calculator şi riscul de a dezvolta probleme cervicale.

Aceste inconveniente sunt eliminate prin alegerea unor lentile speciale pentru aproape şi intermediar, progresive de interior.
Beneficiile lentilelor progresive de interior sunt:

vedere garantată până la 4,00 m;
zona de aproape stabilă, câmpuri vizuale largi pentru distanţa intermediară;
toleranţă excelentă şi adaptare uşoară;
zona de vedere optimă pentru o poziţie confortabilă a corpului şi capului;
lentilă excelentă pentru birou si mai ales, lucru la calculator;
pot avea suprafaţa cu geometrie asferică, obţinându-se lentile subţiri, estetice, cu aberaţii minime laterale.

Unele activităţi de interior solicită un câmp vizual larg şi o profunzime a vederii până la 4 metri. Exemple elocvente sunt medicii stomatologi, farmaciştii, funcţionarii publici care sunt nevoiţi să se concentreze simultan la mai multe distanţe vizuale.

Este foarte importantă distanţa maximă de lucru până la care trebuie să aibă o vedere clară pentru a-i putea recomanda una din lentilele progresive de interior. Distanţele disponibilesunt 40, 70, 100, 200, 300 sau 400 cm.
 
Programare