ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Iasi

Ce pret are o lentila progresiva?

Ce pret are o lentila progresiva?
Autor: Daniel Amarandei

Pretul lentilei progresive este puternic influentat atat de generatia lentilei, cat si de producatorul sau. Avand in vedere ca prima lentila progresiva moderna a fost brevetata de Bernard Maitenaz in 1953, acesti aproximativ 65 de ani care au trecut pana in prezent au fost suficienti pentru a se optimiza inca 3 variante. 

 

Generatia lentilei

Dupa cum bine stiti, lentila progresiva prezinta, ca si efect secundar, la marginile inferioare - o usoara deformare a imaginii, ca si efect al multitudinii de dioptrii din aceasta lentila. Avem, astfel, 2 zone in care vederea nu este perfecta, de-a stanga si de-a dreapta fiecarei lentile, in partea de jos. Vederea optima se intampla prin culoarul dintre cele 2 zone anterior mentionate. Generatiile moderne de lentile progresive insista si perfectioneaza amplificarea culoarului de progresie, urmarind diminuarea zonelor imperfecte de pe margine. Cu cat mai larga aria de vedere dintre cele doua "umbre", cu atat mai costisitor procesul de productie al acestor lentile, prin urmare, valoarea mai mare a lentilei este dictata de confortul sporit pe care aceasta il ofera, comparativ cu generatiile anterioare.

 

Tratamentele 

In functie de stilul Dvs. de viata, lentila progresiva, asemeni tuturor lentilelor poate fi supusa mai multor tratamente, pentru imbunatatirea calitatii vederii. Tratamentele care influenteaza pretul sunt antireflexul specializat, protectia PC, tratamentul fotocromic (heliomat), culoarea de soare, filtrul polarizant si tratamentul oleofob/hidrofob/antistatic. 

 

Subtierea

Pentru a obtine o lentila cat mai estetica, la dioptriile forte puteti alege unul dintre cele 4 grade de grosime disponibile. Fiecare subtiere vine la pachet cu provocari de ordin tehnic, rezultatul fiind pe langa estetic si mai competitiv dpdv mecanic (lentila se aseaza mai bine in rama).

 

Materialul din care este confectionata lentila

Asemeni lentilei monofocale, sunt disponibile 3 categorii de materiale pentru lentilele progresive, sticla, materialul organic si policarbonatul. In functie de rama potrivita Dvs. materialul lentilei poate fi oricare sau unul anume, care pe langa proprietatile optice, asigura si proprietatile mecanice necesare. Spre exemplu, daca stabilim impreuna ca fiind potrivita o rama pe capse pentru fizionomia Dvs.,iar din dioptriile Dvs. rezulta o lentila subtire la margine, singurele materiale posibile sunt fie cel organic cu prelucrari speciale, fie policarbonatul. Prelucrarea diferita a acestor materiale influenteaza costurile de obtinere a unei lentile performante.

 

Individualizarea lentilei

Pentru ca nu toti oamenii sunt la identici, in ultimii ani a aparut posibilitatea de a adapta parametri lentilelor la fizionomia purtatorului si nu invers. Spre exemplu, acest procedeu va permite sa montati lentilele asimetric, daca situatia o cere (ex. o deviatie pronuntata de sept). Vederea astfel obtinuta este cu mult mai precisa, lentilele fiind adaptate particularitatilor fiecarui individ. 

 

Producatorul lentilei 

Nu in ultimul rand, un factor decisiv asupra pretului il are producatorul acesteia. Exista producatori consacrati, maturi, care pe langa costurile de productie investesc permanent in cercetare, inovatie si patentare, fapt care se reflecta in costurile totale ale lentilei, insa dublate de o revolutie tehnologica permanenta pentru optimizarea vederii Dvs. Exista in piata, insa, si producatori tineri, care isi fac loc printre "titani", cumparand patente si executand un sector mai restrans de produse, la preturi competitive.

 

Va invitam in centrele Platinum Optic pentru o discutie aprofundata, in urma careia sa identificam solutia cea mai competitiva pentru Dvs. Daca timpul nu va permite, asteptam apelul Dvs. la unul dintre telefoanele din sectiunea "prezentare", sau, daca va convine mai mult, putem comunica si pe Facebook. 

 

 

 

 

 

 

 

 
Programare