ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Iasi

Lentilele care nu se sparg niciodata

Lentilele care nu se sparg niciodata
Autor: Daniel Amarandei

Este greu de crezut pentru cei mai "voinici" dintre noi, ca o bucatica mica dintr-un material organic nu se poate sparge. Policarbonatul, materialul cu cea mai mare elasticitate din domeniul opticii medicale este, intr-adevar, cel mai rezistent material la agresiunile de ordin mecanic - violent. Cea mai frumoasa experienta inregistrata in compania Platinum Optic este aceea a unul domn care a venit sa-si schimbe o lentila din policarbonat sparta "ca un soare", care i-a salvat ochiul. Lentila respectiva "incasase" o bila de paintball de la o distanta de 3 metri, cand purtatorul nu avea casca de protectie (+viziera) pe cap. Desi categorisita de catre unii opticieni ca fiind "incasabila", lentila de policarbonat are limitarile sale, dar foarte inalt situate. Elasticitatea acestui fel de lentila si deci, rezistenta la impact - este dictata de legaturile de carbon pe care le cunoastem cu totii din materialul numit "fibra de carbon", care este, la randul sau, tot un policarbonat. 

 

Copiii sunt un grup "tinta" al acestei lentile, avand in vedere provocarile intense de ordin mecanic la care sunt supusi ochelarii acestora. 

 

Cu toate acestea, avand in vedere ca ochii sunt mai retrasi fata de planul fetei si ca reflexul de aparare al ochilor este unul pronuntat, chiar si la varste mai inaintate - si ca ochelarii de protectie mecanica sunt executati din policarbonat, putem fi de acord asupra faptului ca acest material este cel mai rezistent la impact material transparentdin lume.

 
Programare