ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Iasi

De ce mi se masoara ochelarii vechi la o consultatie oftalmologica?

De ce mi se masoara ochelarii vechi la o consultatie oftalmologica?
Autor: Daniel Amarandei

O situatie obisnuita in cabinetele de optica medicala, in situatia unei consultatii, este masurarea dioptriilor purtate anterior. 

 

Acest procedeu trezeste in cazul multor pacienti niste semne de intrebare, pentru ca majoritatea considera ca acest lucru este similar "trisatului" si ca specialistul nu-si va face treaba corespunzator. Ei bine, sunt trei motive pentru care specialistii Platinum Optic se folosesc si de aceasta manevra.

 

In primul rand, consultatia optometrica, dupa cum am argumentat in alt articol de pe aceasta pagina, este un ansamblu de variabile specifice pacientului, care sunt "potrivite" intr-un tablou de ansamblu de catre un specialist. Corectia Dvs. anterioara este fix dioptria cu care ochiul Dvs. este acomodat, pe care o cunoaste, si prin care nervul optic a "invatat" sa traduca imaginile in senzatii. Indiferent daca dioptria Dvs. a fost sau nu cea corecta, creierul uman este un mecanism fantastic care s-a acomodat deja cu aparatele pe care le-a primit.

 

In al doilea rand, avand in vedere revolutia industriala permanenta si accelerata in domeniul opticii medicale, este totodata important de stiut designul lentilei purtate anterior (monofocala / progresiva / degresiva / asferica, etc.). Spre exemplu, daca un presbiop trece de la un ochelar monofocal la unul progresiv, desi exista o acomodare mai intortocheata, vederea, per ansamblu, la finalul procesului de acomodare - va fi mai calitativa. Reciproca, in schimb, nu este valabila. Avand in vedere gradul ridicat de performanta al unei lentile progresive - prin faptul ca asigura dioptria potrivita la peste 3 distante de privit, tranzitia inapoi la 2 monofocale (distanta si aproape) - sunt interpretate de catre creier ca si o diminuare a acuitatii vizuale. In acest fel, specialistii Platinum Optic va pot recomanda cea mai performanta optiune, conform experientei Dvs. 

 

Al treilea motiv pentru care vi se masoara ochelarii anteriori este pentru a estima daca intre corectia recomandata anterior si consultatia actuala, Dvs. ati resimtit nevoia sa purtati o dioptrie mai mare. In cazul in care a trecut prea mult timp intre cele doua consultatii (se intampla, cu totii avem vieti incarcate) este important de stiut faptul ca ati parcurs deja etapa logic urmatoare din istoricul pastrat la centrele de optica medicala Platinum Optic si ca e momentul pentru pasul urmator. 

 

Un al patrulea motiv, care nu are neaparata relevanta clinica, este acela ca noi invatam despre comportamentul lentilelor in timp, mai precis despre comportamentul lor in functie de situatiile la care au fost expuse. Suntem direct interesati de realitatea practica a produselor pe care le recomandam, iar inspectia unui ochelar de vedere dupa un interval de timp ne da posibilitatea sa inregistram niste date reale despre uzura naturala a produselor. Veti observa, cu siguranta, in centrele de optica medicala Platinum Optic faptul ca specialistii nostri va vor recomanda de fiecare data un produs personalizat pe nevoile Dvs. - acest lucru nu se intampla numai pentru ca participam la traininguri teoretice despre produsele pe care le comercializam, ci si datorita faptului ca inspectam evolutia in timp a materialelor, tratamentelor, brandurilor, etc. 

 

Pentru intrebari suplimentare, va rugam sa folositi cu incredere telefoanele de pe pagina principala. 

 
Programare