ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Iasi

Tratamente aplicate lentilelor

Tratamente aplicate lentilelor
Calitatea unor lentile nu este dată numai calitatea materialului din care este făcută. Există tratamente speciale care îmbunătăţesc calitatea lentilelor.

Cele mai cunoscute sunt tratamentul antireflex și tratamentul special pentru calculator.

De ce recomandăm tratament antireflex? Un motiv are fi de ordin estetic: prin diminuarea reflexiilor inestetice ochii sunt mai bine evidenţiaţi.

Lumina care cade pe suprafaţa unei lentile, nu trece în întregime prin aceasta. O parte este reflectată şi formează pe ambele suprafeţe ale lentilei reflexii deranjante pentru purtător, reduc transparenţa, conduc la o imagine estompată şi neclară. Cu cât indicele de refracţie al lentilei este mai mare, cu atât reflexiile sunt şi ele mai mari. De aceea, lentilele cu indice mare (1,8; 1,9) se recomandă numai cu tratament antireflex. Datorită reflexiilor, se transmite mai puţină lumină ochiului, deci vederea este mai slabă, lucru evident mai ales dimineaţa şi seara.

Tratamentul antireflex înseamnă:

eliminarea reflexiilor deranjante ale luminii artificiale (multiple straturi antireflex cu nuanţe diferite: albăstruie, albastru-verzui, verde, verde-auriu, maro-aurie);
tratament de durificare;
tratament hidrofob, oleofob şi antistatic.

Eliminând reflexiile neplăcute ale luminii artificiale, avantajele sunt:

transparenţa maximă a lentilei: vedere mai clară, ochii dumneavostră sunt mai bine văzuţi;
contrast optim al imaginilor: înlăturarea durerilor de cap specifice intervalelor prelungite de concentrare vizuală;
este evitată apariţia prematură a oboselii oculare;
asigură un confort sporit în condusul maşinii pe timp de noapte, eliminând reflexiile iritante provenite de la farurile maşinilor.

Tratamentul de durificare conferă lentilelor o rezistenţă mult mai mare la zgârieturi comparativ cu lentilele convenţionale. Beneficiaţi astfel de menţinerea performanţelor optice ale lentilelor (confort optic) pe o durată mai mare de timp.

Tratamentul hidrofob, oleofob si antistatic reduce la minim aderenţa picăturilor de apă, a murdăriei şi a prafului pe suprafaţa lentilei. Astfel, lentilele rămân curate pentru mai mult timp şi se curăţă foarte uşor.

Lentilele cu filtru special pentru calculator

Efectele lucrului îndelungat în faţa monitorului se resimt prin dureri de cap, dureri oculare sau prin senzaţia de scădere a acuităţii vizuale. Aşa numita „lumină albastră” emisă de monitorul calculatorului şi de sursele de lumină artificială este extrem de nocivă pentru ochii dumneavoastră.

De aceea, specialiştii recomandă protejarea vederii cu ajutorul unor filtre speciale care au tocmai rolul de a filtra componenta albastră a radiaţiei luminoase, optimizând contrastul imaginii şi confortul vizual.

Filtrele speciale sunt disponibile în diferite nuanţe (protecţia este aceeaşi, culoarea se alege în funcţie de culoarea ramei – criteriul este pur estetic): verde deschis, verde degrade, maro deschis, albastru deschis.

Beneficiile filtrelor speciale pot fi optimizate prin aplicarea tratamentelor antireflex.
Cere părerea profesioniştilor PLATINUM OPTIK despre ce lentile ţi se potrivesc!
 
Programare