ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Iasi

Ochelarii de soare: beneficiile unei protecții optime

Ochelarii de soare: beneficiile unei protecții optime
La PLATINUM OPTIK găsiţi o gamă variată de ochelari de soare, toţi de calitate. Dacă este cazul, lentilele acestora se pot schimba cu lentilele de soare cu dioptrie.

Indiferent de anotimp, expunerea la soare fără ochelari cu protecţie poate avea consecinţe grave asupra ochilor. În timp, poate duce la apariţia cataractei, a cancerului de pleoape sau de piele. De asemenea, la copii şi la persoanele peste 65 de ani, riscul de orbire este mult mai ridicat dacă nu îşi protejează ochii.

Datorită rolului lor protector, ochelarii de soare sunt recomandaţi pentru orice vârstă: copii, adolescenţi, maturi şi bunici.
Când trebuie să purtăm ochelari de soare?

Ochelarii de soare se indică a fi purtaţi pe timpul verii ori de câte ori se depăşeşte o perioadă mai mare de 10 minute de expunere la soare puternic, fie că suntem pe stradă, la plajă sau la munte.

Însă nu numai în timpul verii trebuie să purtăm ochelari de soare. Este bine ca aceştia să fie purtaţi inclusiv în zilele însorite de iarnă, deoarece reflexia luminii în zăpadă măreşte cantitatea de raze ultraviolete care ajung la nivelul ochilor şi poate cauza probleme oculare la fel de periculoase ca cele provocate vara de razele soarelui puternic.

Nu uita:

Ochelarii de soare, în afara confortului oferit în condiţii de lumină puternică, protejează ochii de efectele dăunătoare ale radiaţiilor ultraviolete.
A purta ochelari de soare fără protecţie UV e mai periculos decât a nu purta deloc! De ce? În condiţii de lumină puternică, lentilele colorate determină mărirea pupilei, şi în lipsa filtrului UV radiaţiile dăunătoare pătrund şi mai mult în ochi.
Pentru a verifica lentilele de soare, ţine ochelarul la distanţa de aproximativ lungimea braţului şi ia ca reper o linie verticală. Roteşte încet ochelarul: dacă linia e distorsionată sau face valuri, atunci lentila este imperfectă.
 
Programare