Plop - Populus tremuloides

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Populus tremuloides

Denumire populara: plop

Habitat: America de Nord.

Recoltare: Scoarta se recolteaza primavara, fara a inciza inelar si a ucide copacul.

Partile utilizate: Scoarta.

Actiune: Antiinflamator, astringent, antiseptic, analgezic, colagog (favorizeaza eliminarea secretiilor biliare),  tonic amar.

Indicatii terapeutice: Indigestie, flatulenta, diaree, febra intermitenta si intarziata, hipertrofie la prostata, debilitate generala. Plopul este un remediu excelent pentru tratarea artritei si reumatismului, in cazurile in care durerea si inflamatia sunt severe. Este mai eficient atunci cand este folosit impreuna cu alte remedii. Plopul stimuleaza eliminarea secretiilor biliare, fiind utilizat in indigestie si pentru a stimula functiile stomacului si ficatului. Poate fi utilizat si in raceli cu febra si infectii precum cistita. Ca astringent, este folosit pentru a trata diareea.

Combinatii: Pentru artrita reumatoida se combina cu black cohosh (Cimicifuga racemosa), trifoiste si telina. Ca stimulent digestiv se combina cu Chelone glabra si gentiana.

Preparare si administrare: Decoct - se pune 1-2 lingurite de planta uscata intr-o cana cu apa, care se fierbe 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Pentru a stimula apetitul, se bea cu 30 min inainte de masa. Tinctura - 2-4 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 19-03-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 2431
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!