Povara bolilor autoimune crește de-a lungul timpului

©

Autor:

Povara bolilor autoimune crește de-a lungul timpului
Un studiu prezentat la congresul EULAR (Alianța Europeană a Asociațiilor pentru Reumatologie) din 2023 de la Milano, Italia, și-a propus să investigheze tendințele și factorii asociați cu bolile autoimune, având în vedere că înțelegerea diferențelor și asemănărilor dintre aceste boli este limitată.
Cercetătorii au analizat datele din fișele electronice de sănătate a 22 de milioane de oameni din Marea Britanie pentru a evalua incidența și prevalența a 19 tulburări autoimune comune. Studiul a constatat că între 2000 și 2019, aproape 1 milion de persoane au primit un nou diagnostic de una sau mai multe boli autoimune, care afectează 10,2% din populație. Ratele de incidență a bolilor autoimune au crescut cu 4% în perioada de studiu, cu creșteri notabile ale bolii Graves, boala celiacă și sindromul Sjogren, în timp ce ratele au scăzut pentru tiroidita Hashimoto și anemie pernicioasă.

Cercetarea a relevat, de asemenea, disparități socioeconomice, sezoniere și regionale în apariția anumitor boli autoimune.

Aceste descoperiri sugerează că povara bolilor autoimune continuă să crească, posibil datorită creșterii gradului de conștientizare, practicilor de codare îmbunătățite, recunoașterii mai devreme și factorilor de mediu care joacă un rol în patogeneza bolii. Studiul a evidențiat, de asemenea, mecanisme sau factori comuni printre bolile autoimune.

sursa: News Medical

Data actualizare: 06-06-2023 | creare: 06-06-2023 | Vizite: 200
Bibliografie
Burden of autoimmune disease continues to increase over time, research suggests, link: https://www.news-medical.net/news/20230531/Burden-of-autoimmune-disease-continues-to-increase-over-time-research-suggests.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Intervenția timpurie în tratamentul bolilor autoimune: beneficii evidențiate de un nou studiu
  • O afecțiune autoimună comună poate duce la dezvoltarea unei alte afecțiuni autoimune
  • Ratele bolilor autoimune ar putea fi reduse prin consumul de suplimente cu vitamina D sau acizi grași omega-3
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum