Probioticele stimulează sănătatea intestinală a bebelușilor născuți prematur

©

Autor:

Probioticele stimulează sănătatea intestinală a bebelușilor născuți prematur

Consumul de lapte cu conținut ridicat de probiotice reduce șansele de apariție a unor infecții ale intestinului la bebeluși, potrivit unei cercetări conduse de oamenii de știință de la Spitalele de la Universitatea Norfolk și Norwich (NNUH), în colaborare cu cercetători de la Universitatea din Anglia de Est.
Cercetarea actuală arată că prin introducerea probioticelor de rutină în unitățile de terapie intensivă pentru nou-născuți poate fi scăzut drastic numărul de cazuri de enterocolită necrotizantă și de sepsis, două dintre condițiile medicale care pun în pericol viața nou-născuților.

Cercetătorii au analizat rezultatele obținute de la peste o mie de bebeluși internați la Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală a NNUH. Din anul 2013, Spitalele de la Universitatea Norfolk și Norwich au introdus dozarea probioticelor zilnice pentru bebelușii de la Unitatea de Terapie Intensivă, pe fondul dovezilor în creștere că probioticele din lapte ar putea reduce cazurile de inflamație intestinală (enterocolită necrotizantă). În cadrul spitalelor din Norfolk, rata bebelușilor născuți prematur diagnosticați cu enterocolită necrotizantă a fost, înainte de introducerea laptelui cu probiotice, de 7,5%. În același timp, numărul cazurilor de sepsis a fost de 22,6%. Din anul 2013, odată cu introducerea laptelui dozat cu probiotice lactobacillus și bifidobacterium, rata îmbolnăvirilor cu enterocolită necrotizantă a scăzut la 3,1%, iar rata sepsisului la 11,5%.

Enterocolita necrotizantă este considerată cea mai comună și mai gravă afecțiune intestinală care poate afecta copiii nou-născuți. Diagnosticată frecvent la bebelușii născuți prematur, enterocolita necrotizantă pune în pericol viața, în lipsa unui tratament adecvat. Vulnerabilitatea crescută a bebelușilor nou-născuți în fața agenților care pot determina apariția infecțiilor intestinului ar putea scădea semnificativ, dacă cei mici ar căpăta încă din primele zile de viață bacteriile potrivite. Lucrarea publicată în Archives of Disease in Childhood evidențiază modul în care modularea microbiotei intestinale a bebelușilor prematuri cu bacterii benefice poate duce la îmbunătățiri ale rezultatelor pentru sănătate.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 18-11-2019 | creare: 18-11-2019 | Vizite: 569
Bibliografie
Giving billions of live bacteria to boost the gut health of premature babies, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191107160646.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probioticele nu au efect în cazul copiilor cu gastroenterită
  • Îngrijirea de tip mamă-cangur reduce mortalitatea infantilă
  • Probioticele ar putea ajuta in tratamentul colicilor la copil
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum