Probioticele ar putea ajuta in tratamentul colicilor la copil

©

Autor:

Probioticele ar putea ajuta in tratamentul colicilor la copil
De-a lungul timpului, probioticele au fost utilizate în tratamentul colicilor la copil, având diferite grade de succes. Un nou studiu sugerează că o Bifidobacterium animalis subsp. Lactis BB-12, o tulpină probiotică, ar reduce durata zilnică a plânsului copiilor cu peste 50%.
Studiul a inclus 40 de copii care au primit probioticul timp de 28 zile iar efectele s-au obținut la peste 80% din micuți. Alți 40 de copii au primit placebo iar efectele la aceștia s-au obținut doar în 32,5% din cazuri. S-au observat efecte benefice asupra duratei somnului și a frecvenței și consistenței scaunelor.

Colicile sunt o problemă de sănătate frecvent întâlnită, care afectează până la 25% din copii în primele 3 luni din viață. Deși este o patologie benignă, ea este o sursă de stres atât pentru copii cât și pentru părinții acestora, fiind asociată depresie maternă postpartum, frustrare din partea părinților, sindromul copilului zdruncinat, întreruperea prematură a alăptării, abuzul de medicamente, multiple vizite la cabinetul medicului, alergii, tulburări de somn și de comportament.

Probioticele influențează pozitiv microbiomul de la nivel intestinal, crescând producția unui tip de acid gras cu lanț scurt ce poartă denumirea de butirat. S-a observă că acesta reglează timpul de tranzit intestinal, axa intestin-creier, inflamația și perceperea durerii de către copil.

Studiul subliniază importanța microbiotei intestinale ca și țintă pentru ameliorarea colicilor la copil. Totuși, este important de menționat că el s-a efectuat pe o tulpină probiotică specifică iar descoperirea nu poate fi extinsă și la alte tipuri de tuplini.

Studiul a fost publicat în revista Alimentary Pharmacology and Therapeutics.

sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 28-01-2020 | creare: 28-01-2020 | Vizite: 963
Bibliografie
Probiotic may help treat colic in infants, link: https://medicalxpress.com/news/2019-12-probiotic-colic-infants.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probioticele stimulează sănătatea intestinală a bebelușilor născuți prematur
  • Cum puteți gestiona colicile sugarului?
  • Noi cercetări pun sub semnul întrebării ce știam până acum despre plânsul copiilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum