Proteinele din rapiță au beneficii superioare celor din soia

©

Autor:

Proteinele din rapiță au beneficii superioare celor din soia
Un nou studiu publicat în revista Nutrients face cunoscut rolul superior al consumului proteinelor din rapiță comparativ cu cel al proteinelor din soia.
Oamenii de știință de la Universitatea din Halle-Wittemberg au realizat un studiu cu privire la beneficiile consumului de rapiță asupra corpului uman. Având în vedere necesitatea aportului zilnic de proteine pentru o bună desfășurare a activităților metabolice, majoritatea provenind din carne și pește, cercetătorii au evaluat efectele benefice ale proteinelor provenite din alimente vegetale. Până de curând soia reprezenta o sursă bogată de proteine vegetale, unele esențiale neputând fi sintetizate în organism.

Evaluând rolul proteinelor provenite din consumul rapiței, oamenii de știință au identificat beneficiile superioare ale acesteia, comparativ cu soia. Conținutul de fitochimicale ar putea avea efecte benefice asupra organismului uman. Fiind deja cultivată în Europa și utilizată pentru hrana animalelor, produsele derivate din rapiță, precum uleiul de rapiță, bogat în proteine poate fi utilizat pentru prepararea altor alimente.

Grupul științific a evaluat beneficiile rapiței comparativ cu cele ale produselor din soia, pe un grup de 20 de participanți. Înainte de a participa la studiu, participanții și-au evaluat propriile diete. Ulterior, aceștia au primit câte o masă special preparată, îmbunătățită cu proteine din soia sau rapiță, timp de trei zile. Participanților li s-au recoltat probe de sânge în mod regulat într-un interval de 6 ore postprandial. Evaluarea probelor obținute a permis analizarea răspunsului metabolic acut al fiecărui participant.

Rezultatele obținute au permis lansarea ipotezei conform căreia, consumul de rapiță are efecte benefice asupra metabolismului și asupra factorilor de risc cardiovasculari. În plus, participanții au raportat o stare de sațietate prelungită după consumul preparatelor din rapiță.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 05-10-2020 | creare: 05-10-2020 | Vizite: 89
Bibliografie
Rapeseed instead of soy burgers: Researchers identify a new source of protein for humans, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/09/200930110124.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.