ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Psihiatrie pediatrică Psihiatrie pediatrică Iași

Controlează- ți destinul sau altcineva o va face

Controlează- ți destinul sau altcineva o va face
Autor: dr Mihaela Gherasim

O atitudine foarte importantă de abordare pentru alegerile pe care le faci acum, pot să te influențeze pentru totdeauna și pentru că, dacă nu decizi tu propriul viitor, altcineva o va face pentru tine. Este valabil pentru alegerea prietenilor – ei pot avea o influență puternică asupra atitudinii, reputației și direcției tale. Nevoia de a fi acceptat și a face parte dintr-un grup de prieteni e puternică, dar grupul nepotrivit te poate duce pe căi greșite. Conectarea cu semenii prin rețele de socializare  îți poate da un sentiment de putere, mai ales dacă ai dificultăți de a-ți face prieteni. Nu e recomandat însă să împărtășești informații personale on-line și cu atât mai mult a mesajelor explicite sau a pozelor sexy. Poate părea distractiv la început , dar dacă le trimiți mai departe și ajung să fie văzute de fostul iubit, profesori, părinți sau toată școala?

În concluzie fii selectiv cu privire la oamenii în care ai încredere, pentru că și de ei depinde viitorul tău. Și în privința vieții tale sexuale aplică aceleași principii: gândește-te mai întâi la final. Decide înainte care ai vrea să fie partenerul tău, ia în considerare toate aspectele inclusiv cele legate de riscul de a rămâne însărcinată, de a lua boli cu transmitere sexuală, de a ajunge părinte prematur și de a-ți întrerupe studiile. De asemenea, ceea ce decizi să faci pentru educația ta îți influențează viitorul. Ceea ce te poate ajuta să-ți creionezi destinația este descoperirea lucrurilor la care ești bun, inclusiv lucruri de genul „ să fii un bun ascultător, să fii iertător, să fii prietenos, să faci lucrurile să se întâmple, etc”. Fiecare dintre noi are un talent, trebuie doar să-ți dai timp să îl identifici pe al tău. Sunt mai multe metode prin care poți să-ți setezi cum vrei să arate viața ta viitoare: te poți inspira din citatele oamenilor celebri, poți să scrii pe hârtie tot ce-ți vine minte despre asta și ulterior să corectezi, sau poți să-ți acorzi un timp în care să te retragi singur, cu telefonul închis și să te gândești la viața ta.

După ce ai făcut asta, poți să îți setezi niște obiective mari pe care vrei să le atingi. Atenție, e foarte important să-ți notezi/ scrii.

Napoleon Hill spunea: „ mintea omenească poate atinge orice obiectiv pe care îl poate concepe și în care crede”. Întreabă-te pentru ce trăiești tu și fă acel lucru, pentru că lumea are nevoie de tine. Trăiește clipa! Fă-ți viața extraordinară!

Recomandări pentru a te antrena la cea de-a doua abilitate:

Răspunde la întrebarea :” Care este intersecția la care ești acum în viața ta? Pe termen lung, care e cea mai bună cale de urmat? ” Identifică o etichetă negativă pe care ți-au pus-o alții și gândește-te la ce poți să faci să o schimbi. Găsește cele mai importante 3 abilități pe care ai nevoie să le dezvolți pentru a avea o carieră de succes.

 
Programare