ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Psihiatrie pediatrică Psihiatrie pediatrică Iași

ADHD: stilul de viață influențează diagnosticul

ADHD: stilul de viață influențează diagnosticul
Autor: FUN-PSI Club

Cercetările recente au stabilit o corelație între numărul de reguli sau recomandări respectate și probabilitatea de a fi diagnosticat cu ADHD.

 

Astfel, cei care urmează un număr mai mare de recomandări, stabilite pentru un stil de viață sănătos la vârsta de 10 sau 11 ani sunt mai puțin susceptibili să primească până la vârsta de 14 ani, un diagnostic de tulburare de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD).

Incidența ADHD în rândul copiilor și tinerilor este ridicată, iar numărul tot mai mare a cazurilor, în timp, a fost asociat cu deteriorarea stilului de viață.

 

Calitatea alimentară slabă, inactivitatea fizică, somnul insuficient și comportamentele sedentare au fost asociate cu diagnosticul de ADHD, după cum informează studiul publicat în Medicina psihosomatică.

 

În cadrul cercetării au fost colectate informații din sondaj cu privire la stilul de viață, pe un eșantion de 3.436 de copii, cu vârste de până la 10 ani. Concluziile au indicat faptul că acei copii care au respectat recomandările pentru un stil de viață sănătos au primit mai puține diagnostice ADHD.

Pentru fiecare recomandare suplimentară de stil de viață pe care a urmat-o un copil, probabilitatea diagnosticării cu ADHD a scăzut cu 18%, conform studiului.

 
Programare