ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Psihiatrie pediatrică Psihiatrie pediatrică Iași

Cum influențează bacteriile intestinale personalitatea

Cum influențează bacteriile intestinale personalitatea
Autor: FUN-PSI Club

Un studiu recent dezvăluie legătura dintre bacteriile din intestin și viața nostră socială.

 

 

Cercetătorii au demonstrat faptul că există o corelație între bacteriile intestinale, responsabile în mod principal cu diverse faze ale digestiei, și afecțiuni psihiatrice, precum depresia sau autismul.

 

Dar, până în prezent, microbiota intestinală nu a fost asociată, în concluziile experiementale, cu trăsăturile de personalitate.

 

 

655 de indivizi au fost implicați într-un studiu realizat de către Oxford University, concentrat pe axa microbiotă-intestin-creier.

 

 

Astfel, rezultatele analizei eșantioanelor de materie fecală au fost corelate cu datele extrase din chestionare despre personalitatea, comportamentul, viața socială, sănătate, obișnuințele alimentare și dinamica demografică a fiecărui participant.

 

Una dintre concluzii a fost că persoanele care au o viață socială dinamică prezintă și o diversitate mai mare a bacteriilor din intestin, aspect corelat și cu o sănătate generală mai stabilă.

„Studiul indică faptul că persoanele sociabile tind să aibă un număr ridicat dintr-un anumită spectru de bacterii, care este mai puțin prezent la persoanele cu autism” declară Katerina Johnson, coordonatorul cercetării.

 
Programare