ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Psihiatrie pediatrică Psihiatrie pediatrică Iași

Studiu: amintirile fericite scad dependența de alcool

Studiu: amintirile fericite scad dependența de alcool
Autor: FUN-PSI Club, Dr. Mihaela Gherasim

Adolescenții cu amintiri fericite din copilărie sunt susceptibili să bea mai puțin, să ia mai puține droguri și să învețe mai mult, potrivit unei cercetări publicate în revista Addiction Research & Theory.

Cercetarea efectuată pe un grup de 2.000 de elevi din Statele Unite a indicat faptul că în condiții stresante, cum ar fi pandemia și învățarea online, tinerii tind să se refugieze în consum de alcool și droguri.

S-a demonstrat deja că adolescenții cu o atitudine echilibrată față de copilărie sunt mai predispuși să se abțină de la băuturi și droguri și să obțină rezultate școlare bune. Rezultatele au fost comparate cu cele ale adolescenților care au o viziune pesimistă asupra viitorului.

Scopul acestui studiu a fost de a stabili modul în care abuzul de alcool și droguri afectează atitudinea față de învățare, în baza sentimentelor elevilor cu privire la trecut, prezent și viitor.

Autorii studiului au analizat răspunsurile tinerilor în care au evaluat cât de nostalgici erau față de copilărie, nivelurile actuale de fericire și cât de mult așteaptă o nouă perioadă de fericire.

Au analizat, de asemenea, consumul de marijuana și alcool în ultimele 30 de zile, inclusiv consumul excesiv de alcool și media rezultatelor școlare. Au analizat nivelurile de motivație și comportamentul la ore.

În general, studiul a constatat că atitudinile pozitive față de trecut, prezent și viitor pun adolescenții în mai puține situații de risc.

Opusul era adevărat pentru cei care afișau moduri pesimiste sau negative de a gândi sau de a simți despre viața lor din trecut, prezent sau viitor.

Explicația studiului a fost că o perspectivă optimistă a crescut probabilitatea ca aceștia să fie motivați și să se concentreze asupra învățării, pe care o privesc ca o șansă de a-și îmbunătăți viitorul.

Printre alte concluzii, s-a constatat că fetele au un nivel mai puternic de implicare și autodisciplină, decât băieții, care dacă beau alcool sunt predispuși, de asemenea, la consumul de droguri.

 
Programare