ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Iași

Îmbătrânirea: cum poate fi inversat procesul

Îmbătrânirea: cum poate fi inversat procesul
Autor: Fun-Psi Club

Un studiu clinic recent indică o potențială soluție pentru stoparea și inversarea procesului de degradare celulară, a îmbătrânirii organismului.

Vârsta biologică, măsurată prin sistemul Horvath – DNA Methylation Age, poate fi redusă cu mai mult de trei ani în doar opt săptămâni, făcând schimbări în ceea ce privește dieta și stilul de viață sănătos. Toate aceste procese au ca efect echilibrarea metilării ADN-ului.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 43 de bărbați adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 50 și 72 de ani. Concluziile acestuia au indicat o reducere semnificativă statistic a vârstei biologice cu trei ani, comparativ cu grupul de control.

Programul de tratament de 8 săptămâni a inclus dietă, somn, exerciții fizice și relaxare, precum și probiotice, împreună cu fitonutrienți suplimentari.

Studiul a fost realizat independent de Institutul de Cercetare Helfgott, cu asistență de laborator din partea Universității Yale – Center for Genome Analysis, iar rezultatele au fost analizate independent de către Universitatea McGill și Universitatea Națională de Medicină Naturală.

Autorul principal al studiului, Kara Fitzgerald ND IFMCP, a declarat că „programul de intervenție combinat a fost conceput pentru a viza un mecanism biologic specific numit metilare ADN și, în special, modelele de metilare ADN au fost identificate ca fiind predictori exacți ai vârstei biologice. Studiul este unic prin utilizarea unui program dietetic și stil de viață sănătos, non-farmaceutic” a declarat coordonatoarea studiului.

”Acest studiu oferă o primă perspectivă asupra posibilității de a utiliza modificări naturale, care vizează procesele epigenetice, cu scopul creșterii calității vieții și poate chiar și a longevității”, relatează Moshe Szyf, doctor al Universității McGill.

Modelele de metilare a ADN-ului au devenit un mijloc principal prin care oamenii de știință evaluează și urmăresc îmbătrânirea biologică, un termen folosit pentru a descrie acumularea de daune și pierderea funcției celulelor, țesuturilor și organelor noastre. Aceste daune sunt cele care determină bolile îmbătrânirii.

Întrucât îmbătrânirea este principalul determinant al bolilor cronice, această reducere a vârstei biologice are puterea de a ne ajuta să trăim mai bine, mai mult.
Sursa : https://neurosciencenews.com

(Sursa: https://neurosciencenews.com – Acest text a fost tradus și adaptat, cu posibile editări, în formă și conținut, ale versiunii originale)

 
Programare