ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Psihiatrie Psihiatrie Iași

Pentru adolescenți: terapia comportamental dialectică

Pentru adolescenți: terapia comportamental dialectică
Autor: FUN-PSI Club, Dr. Mihaela Gherasim

Terapia comportamental dialectică este împărțită pe module, iar linia principală a acesteia este practica mindfulness.

O dorință a echipei Fun-Psi este aceea de a preveni suferințele umane, implicându-ne la maximum profesional și uman.

Există certitudinea, grație studiilor din domeniul neuroștiinței, că experiențele prenatale și din copilărie sunt întipărite în corpul nostru. Acestea influențează modul în care ne vom raporta la evenimentele din viața noastră. Aceasta este o descoperire extrem de valoroasă.

Grupul de terapie dialectică pentru adolescenți reprezintă pentru noi o mare împlinire.

Susținem emoțional acești tineri, le suntem alături în experiențele lor și le oferim un spațiu sigur pentru a se exprima.

Gândirea dialectică este o modalitate înțeleaptă de a combina mintea emoțională cu mintea rațională. Cum facem asta? În primul rând punând în față relația.

Noi toți suntem în relație unii cu ceilalți, de aceea, parte din starea noastră de bine depinde de relațiile pe care le avem.

Pe lângă tiparul clasic al terapiei DBT, adăugăm experiența personală cu trauma, cu adicțiile și teoria atașamentului.

De asemenea, avem informații solide legate de procesele cerebrale care au loc în creierul adolescenților și acordăm astfel neurobiologiei, locul său.

Atelierele se deschid întotdeauna cu partea de joining, de conectare la membrii grupului și cu exercițiile de mindfulness.

Urmează apoi, o explicație teoretică, scurtă, a abilităților care fac obiectul antrenamentului în modulul respectiv și exercițiile practice.

Conectarea și energia care se creează, în urma experiențelor de împărtășire în siguranță și acceptare, sunt cu adevărat vindecătoare.

Modulele conțin:

  • Modulul de mindfulness
  • Modulul de dezvoltarea abilităților de a face față stresului
  • Modulul reglare emoțională
  • Modulul de abilități interpersonale
    Ne dorim ca la final, tinerii din program, să fie mai atenți la propriile trăiri (gânduri automate, emoții și comportamente) la relațiile lor și la deciziile pe care le iau.
 
Programare