Renunță la Facebook dacă vrei să fii mai fericit (studiu)

©

Autor: Redacția ROmedic

Renunță la Facebook dacă vrei să fii mai fericit (studiu)
La persoanele care petrec mult timp utilizând rețelele de socializare, renunțarea la Facebook ar putea crește nivelul fericirii, conform unui studiu realizat de Happiness Research Institute.

Cercetătorii au vizat Facebook-ul pentru că este rețeaua de socializare cea mai populară pentru toate grupele de vârstă. Acesta ne bombardează cu noutățile pozitive din viața celorlalți, făcându-ne să ne comparăm viața cu a lor și accentuează tendința noastră naturală de a ne concentra mai mult pe ce au ceilalți decât pe ceea ce avem noi nevoie.

La studiu au participat 1095 de voluntari danezi, care au fost împărțiți în două grupuri: un grup a renunțat la Facebook, al doilea a continuat să îl folosească.

După o săptămână, participanții au fost rugați să evalueze gradul de satisfacție față de propria viață. Cei care renunțaseră la Facebook s-au declarat mai mulțumiți, mai entuziaști, mai puțin singuri și îngrijorați și 88% dintre ei s-au descriis ca fiind fericiți, comparativ cu 81% din grupul celor care au continuat să folosească Facebook-ul. În plus, cei din prima categorie și-au dedicat mai mult timp întâlnirilor cu familia și prietenii și au putut să se concentreze mai ușor decât înainte.

Creierele noastre încă se adaptează la stilul de viață „online”, în care suntem în permanență conectați la rețelele de socializare, consideră cercetătorii, iar efectele acestora abia acum încep să fie înțelese.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 12-11-2015 | creare: 12-11-2015 | Vizite: 1394
Bibliografie
Yep, science confirms that quitting Facebook makes people happier, link: https://www.sciencealert.com/yep-science-confirms-that-quitting-facebook-makes-people-happier
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce este atât de greu să rezişti Facebook-ului?
  • Tu ce tip de utilizator de Facebook ești?
  • Renunțarea la Facebook, nivelul de stres și starea de bine (Studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum