Sănătatea, sportul și distracția

©

Autor: Redacția ROmedic

Sănătatea, sportul și distracția
“Toate lucrurile care îmi plac în viaţă sunt ori ilegale, ori imorale, ori îngraşă.”
Alexander Woolcott (1887-1943), scriitor american

Din păcate, majoritatea dintre noi asociem distracția cu lucruri care ne fac rău, ori pe plan fizic, ori pe plan psihic. Dar, acest lucru se întâmplă doar pentru că nu suntem îndeajuns de deschiși și binevoitori pentru a găsi și altfel de distracții, ca de exemplu sportul.

Exercițiile fizice, indiferent dacă vorbim de exerciții ușoare sau exerciții solicitante, pe care le fac în general sportivii de performanță, însănătoșesc organismul și îmbunătățesc starea de spirit.

Dar, unii dintre noi, mai ales cei care nu ne-am dedicat sportului niciodată, ne găsim cu greu dispoziția necesară pentru a face sport. Și atunci, ca să ne vină cheful, ar trebui să găsim un sport pe placul nostru, care să ne ajute să devenim mai sănătoși, dar și să ne distreze în același timp.

Airsoftul - sportul care te ajută să-ți menții sănătatea, dar și să te distrezi

Când vine vorba de sporturi distractive chiar și pentru practicanții începători, airsoft este primul exemplu care ne vine în minte. Acest sport a fost inventat de către japonezi în cea de-a doua jumătate a secolului trecut și se aseamănă cu paintball-ul.

Imediat după invenția sa, airsoftul a câștigat foarte repede popularitate, atât în Țara Soarelui Răsare cât și peste hotare, datorită experienței unice pe care o oferă. O partidă de airsoft este de fapt un eveniment care pune în scenă o bătălie care a avut loc în realitate, cu tot ce trebuie ca experiența să pară cât mai reală, începând de la costume și continuând cu replicile realizate după arme folosite în lupta respectivă.

Principala diferență dintre armele airsoft și cele de paintball este muniția. În timp ce la paintball tragi cu niște bile de vopsea, la airsoft ai parte de o experiență mult mai autentică datorită muniției reprezentate de gloanțe de plastic.

Aproximativ 95% din armele airsoft folosesc bile de plastic cu un diametru de 6 mm și doar 5% bile de plastic cu un diametru de 8 mm. De asemenea, costumele jucătorilor pot fi alcătuite din echipament militar complet, care include jachetă, pantaloni, caschetă și chiar bocanci. Toate acestea pot fi cumpărate de către persoanele majore din magazine airsoft București.

Nu trebuie să ai experiență în trageri sau să fii un atlet talentat ca să te bucuri la maxim de airsoft. Airsoftul se adresează atât bărbaților, cât și femeilor, indiferent de vârstă, atâta timp cât sunt dispuși să alerge în bătaia gloanțelor inamice pe terenul de luptă pentru salvarea propriului teritoriu și bineînțeles, bunăstarea camarazilor. De asemenea, airsoft poate fi jucat chiar și de către minori, dacă părinții lor aprobă acest lucru.

Mai mult, când vine vorba de airsoft, cu toate că regulile de bază sunt foarte simple, pe înțelesul oricui. Modul de joc poate deveni pe cât de complex doresc jucătorii deoarece, aceștia își pot stabili singuri propriile reguli.

Poți să joci airsoft doar ca să faci puțină mișcare două sau trei ore. Sau poți să joci airsoft închipuindu-ți că ești un soldat adevărat, care participă la exerciții militare și campează alături de armata sa în cort.

Cu alte cuvinte, airsoftul este un joc foarte provocator, care îmbină utilul cu plăcutul și în care te poți distra pe cinste, făcând în același timp și mișcare pentru menținerea sănătății.

Data actualizare: 07-07-2021 | creare: 07-07-2021 | Vizite: 683
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul Sport, fitness:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  mai multe discuții din Sport, fitness