Sedentarismul și dulciurile, mai dăunătoare bărbaților decât femeilor

©

Autor:

Sedentarismul și dulciurile, mai dăunătoare bărbaților decât femeilor
Schimbările pe termen scurt ale stilului de viață, prin abordarea unui stil de viață sedentar și creșterea consumului de zaharuri, sunt mai dăunătoare bărbaților, indică un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Missouri. Studiul arată că astfel de modificări ale stilului de viață perturbă răspunsul la insulină a vaselor de sânge, însă în mod diferit între bărbați și femei.
În cadrul studiului actual, cercetătorii au examinat rezistența vasculară la insulină a 36 de participanți expuși timp de 10 zile la un stil de viață sedentar și la o dietă bogată în zaharuri. Rezistența vasculară la insulină, o importantă caracteristică a diabetului de tip 2, reprezintă un important factor de risc pentru afecțiunile vasculare.

Rezultatele au arătat că un aport ridicat de zaharuri și un stil de viață sedentar au determinat reducerea fluxului sanguin stimulat de insulină la nivelul picioarelor și reducerea nivelului de adeopină, o proteină care reglează sensibilitatea la insulină, însă doar în rândul bărbaților.

„Descoperirile din studiul actual subliniază o diferență legată de sex în dezvoltarea rezistenței vasculare la insulină indusă de modificările stilului de viață”, a spus autorul studiului, Camila Manrique-Acevedo, profesor asociat de medicină.

sursa: Science Daily
foto: University of Missouri School of Medicine News

Data actualizare: 31-10-2022 | creare: 31-10-2022 | Vizite: 208
Bibliografie
Sedentary lifestyle and sugary diet more detrimental to men, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221027124012.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost creat un dispozitiv care te ajută să îți reglezi postura și respirația
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • O oră de antrenament fizic pe zi poate contracara efectele statului prelungit pe scaun
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum