Senzația de foame influențează modului în care estimăm porțiile de mâncare

©

Autor:

Senzația de foame influențează modului în care estimăm porțiile de mâncare
Conform unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Ben-Gurion University of the Negev (BGU) este anulată vechea teorie conform căreia servirea mâncării pe farfurii mici conduce la o scădere a numărului de calorii consumate. Noile cercetări demonstrează că, atunci când oamenii sunt înfometați este mult mai probabil să identifice corect mărimea porției de mâncare, indiferent de modul în care este servită.
Noul studiu publicat în Appetite respinge ideea dietei care se baza pe iluzia Delboueuf conform căreia oamenii vor percepe dimensiunile în mod diferit, în funcție de obiectul mai mare sau mai mic în care sunt plasate.

Dr. Ganel, șeful Laboratorului de Percepție și Acțiune Vizuală din cadrul Departamentului de Psihologie al BGU, alături de Noa Zitron-Emanuel, student din cadrul BGU a descoperit că persoanele care nu au mâncat timp de cel puțin trei ore aveau mai multe șanse să identifice corect porțiile de pizza de pe tăvile, mici sau mari, în comparație cu persoanele care mâncaseră recent.

Teoria dezvoltată în noul studiu se aplică doar în cazul alimentelor. Atunci când voluntarii au fost rugați să compare dimensiunea unor cercurilor negre și a unor capace de roți plasate în cercuri de dimensiuni diferite, atât răspunsurile celor care erau înfometați, cât și ale celor care au mâncat înainte, au fost inexacte. Astfel, potrivit cercetătorilor, acest lucru indică faptul că senzația de foame stimulează gândirea analitică.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-03-2019 | creare: 07-08-2018 | Vizite: 716
Bibliografie
Smaller plates don`t help you eat less when you`re hungry, research finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180730132929.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!