Sistemele de control a sănătății personale pot include mască facială inteligentă și alte obiecte portabile

©

Autor:

Sistemele de control a sănătății personale pot include mască facială inteligentă și alte obiecte portabile
Un nou studiu al cercetătorilor de la Colegiul de Inginerie din cadrul Universității din Missouri propune noi modalități prin care dispozitivele portabile pot oferi monitorizări mai eficiente ale sănătății oamenilor în timp real, prin acestea putând fi evaluate și semnele vitale. Pandemia de COVID-19 i-a determinat pe oamenii de știință americani să inventeze o mască de protecție electronică prin care să poată fi monitorizați parametrii cheie ai organismului uman, pe baza naturii tusei persoanelor care o poartă.
Zheng Yan, profesor și autor principal al studiului, afirmă că tusea este corelată în mod direct cu diferite probleme respiratorii pe care oamenii le prezintă. Acesta oferă spre exemplu frecvența crescută a tusei întâlnită în boala pulmonară obstructivă cronică mai ales dimineața, aspect ușor de monitorizat prin intermediul unui asemenea dispozitiv, altfel că medicii pot să evalueze felul în care boala progresează și să ofere terapeutice la momentul oportun. De asemenea, o altă caracteristică importantă a unei astfel de măști electronice este posibilitatea acestuia de aduce aminte persoanei care o deține să o poarte în locuri publice.

Autorul explică și faptul că de obținere a unui astfel de dispozitiv este bazat pe fabricația asistată de laser, pe care o caracterizează drept fiind simplă, scalabilă, rentabilă și ușor de personalizat. Acesta sugerează faptul că, în viitor, un astfel de dispozitiv ar putea fi perceput la fel ca un ceas inteligent, întrucât capacitatea de personalizare a măștilor și implicațiile acestora asupra posibilităților de monitorizare a sănătății sunt remarcabile. În plus, profesorul evidențiază și alte caracteristici ale măștii, precum conductivitatea electrică ridicată, stabilitatea chimică și buna compatibilitate cu tehnicile de imagistică medicală bazată pe rezonanță magnetică nucleară, aspecte care conferă acesteia o versatilitate marcată. Cu toate acestea, specialiștii menționează și faptul că dispozitivul poate fi utilizat pentru identificarea unor patologii respiratorii precum apneea nocturnă, sau pentru monitorizarea constantelor precum ritmul cardiac și variațiile acestuia în decursul unei zile.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-07-2022 | creare: 04-07-2022 | Vizite: 234
Bibliografie
Personal health trackers may include smart face mask, other wearables, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220623122627.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Senzorul implantabil de dimensiuni milimetrice care poate monitoriza sănătatea organismului în timp real
  • Virusul HIV ar putea fi ținut sub control cu ajutorul unui test rapid
  • O nouă generație de plasturi pentru monitorizarea sănătății
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum