Un nou medicament promite prelungirea duratei de viață până la 150 de ani

©

Autor:

Un nou medicament promite prelungirea duratei de viață până la 150 de ani
Un studiu realizat de o echipă de cercetători australieni pare să fi găsit o metodă prin care durata de viață poate fi prelungită până la vârsta de 150 de ani.
Noul medicament a fost testat, până în prezent pe șoareci de laborator și constă într-un comprimat oral care este un derivat de vitamina B.

David Sinclair, profesor la Universitatea Havard și cercetătorii de la Universitatea din New South Wales au dezvoltat o nouă metodă de reprogramare a celulelor.

Dr. Sinclair a declarat că tehnica ar putea permite regenerarea organelor și poate ajuta la recâștigarea mobilității în cazul pacienților care suferă de paralizie.

În urma administrării derivaților de vitamina B animalelor de laborator, cercetătorii au observat creșterea duratei de viață cu zece procente. Totodată, pilula a avut ca efect încetinirea pierderii părului legată de înaintarea în vârstă.

Coordonatorul studiului a menționat că, cel mai probabil, pilula va fi disponibilă publicului larg în termen de cinci ani, iar prețul acesteia va echivala cu cel al unei cești de cafea.

Medicamentul s-a bazat pe o nouă tehnică care implică precursorii de NAD - nicotinamida adenin dinucleotidă (o enzimă prezentă în toate celulele vii şi necesară pentru dezvoltarea celulară şi producţia de energie). Substanța chimică este deja utilizată ca un supliment pentru tratarea bolii Parkinson.

Profesorul Sinclair, care își folosește propria moleculă pentru a reduce procesul de îmbătrânire, a declarat că vârsta sa biologică a scăzut cu 24 de ani după administrarea pilulei, iar tatăl său în vârstă de 79 de ani s-a apucat de rafting şi drumeţii după ce şi-a administrat molecula, acum un an şi jumătate.

Sursa: Daily Mail

Data actualizare: 30-05-2019 | creare: 04-09-2018 | Vizite: 2140
Bibliografie
Stunning anti-ageing breakthrough could see humans live to 150 and regenerate organs by 2020 'for the price of a coffee a day'. Url: http://www.dailymail.co.uk/news/article-6121913/New-technique-humans-live-150-regrow-organs-price-coffee-day.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A deveni părinte poate crește durata de viață cu 1-2 ani
  • Chiar și micile schimbări pozitive în alimentație îți prelungesc viața
  • STUDIU: Longevitatea și paradoxul obezității
  •