Smirna

©

Autor:

Acest copac micut din Orientul Mijlociu si Africa de nord-est a fost o marfa comerciala importanta mai mult de o mie de ani. Smirna (Commiphora myrrha)  era folosita ca ingredient principal in cosmeticele antice, iar egiptenii o foloseau pentru a mumifica mortii.

Familie: Burseraceae

Extractie: Distilare cu aburi.

Nota parfumului: Mijloc.

Descriere aromatica: Cald, bogat, picant, dulce-balsamic.

Proprietati: Analgezic, antiseptic, astringent, expectorant.

Actiune medicala: Smirna imbunatateste digestia, imunitatea, amelioreaza diareea si stimuleaza menstruatia. Trateaza tusea, bolile gingivale, ranile, candida, hiperactivitatea glandei tiroide, artrita, bronsita.

Actiune emotionala: Smirna este folosita inca din antichitate pentru a inspira rugaciunile si meditatia, precum si pentru a revitaliza spiritul.

Combinatii: Cuisoare, rasina, geranium.

Uleiuri asociate: Anason stelat (Illicium verum) - Rasina din radacina este distilata la aburi dupa ce se intareste. Este un fixator.
Copaiba (Copaiba officinalis) - Acest amestec de ulei si rasina este asemanator cu smirna. In America de Sud si Centrala este folosit de secole ca tamaie, Biserica Catolica il foloseste in loc de smirna, iar comerciantii de plante il vand in aproape orice piata.

Precautii: A nu se folosi in timpul sarcinii.

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 16-12-2008 | Vizite: 6348
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Cajeput
  • Galbenele
  • Inula
  • Portocala

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.