Statul prelungit aşezat, asociat cu anumite tipuri de cancer
Autor: Dinu Anda

Riscul a rămas ridicat chiar şi atunci când au fost luaţi în considerare factori precum indicele de masă corporală şi nivelul de activitate fizică.
În ceea ce priveşte participanții de sex masculin, studiul nu a evidenţiat şi în cazul lor o corelaţie între timpul petrecut stând jos şi riscul de cancer.
Numeroase alte studii au identificat o legătură între efortul fizic și prevenirea cancerului, dar puţine au analizat legătura dintre timpul în care stăm jos şi riscul de a dezvolta anumite cancere.
Au participat la studiu 69260 de bărbaţi şi 77462 de femei, care iniţial nu aveau cancer. Dintre aceştia, 18555 de bărbaţi şi 12236 de femei au fost diagnosticaţi cu cel puţin o formă de cancer între 1992 şi 2009. Statul prelungit aşezat a crescut riscul de îmbolnăvire cu 10% în cazul femeilor, în timp ce în rândul bărbaţilor nu s-a observat nicio modificare în acest sens. Mai departe, se vor desfăşura alte studii care să explice această diferenţa dintre sexe.
De câteva decenii timpul pe care îl petrecem așezați a tot crescut, din cauza progreselor tehnologice în transporturi şi jocuri pe calculator, de aceea American Cancer Society recomandă reducerea sedentarismului pe cât posibil.
Sursa: Medical Xpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Dureri Bazin + Neputinta la aplecare
- Ma doare fundul...
- Dureri ale coloanei
- Amorteala, arsura, presiune, greutate in vene, membre inferioare
- O constatare foarte ingrijoratoare
- Ce boli pot sa fac daca stau tot cocoșat!