Sterilizarea tubară nu este cea mai eficientă metodă de contracepție

©

Autor:

Sterilizarea tubară nu este cea mai eficientă metodă de contracepție
Un studiu recent realizat de Universitatea din California, San Francisco, a analizat ratele sarcinilor care apar după sterilizarea tubară, o procedură considerată a fi o formă permanentă de contracepție și cea mai comună metodă utilizată în Statele Unite. Analiza s-a bazat pe datele colectate din patru ediții ale National Survey of Family Growth (NSFG), care cuprinde date din perioada 2002-2015, provenind de la peste 31.000 de femei, din care 4.184 au raportat că au suferit sterilizări tubare.
Rezultatele studiului indică o rată surprinzător de mare a sarcinilor post-sterilizare, cu 2,9% dintre participantele sterilizate în perioada 2013-2015 raportând o sarcină în primul an după procedură, crescând la 8,4% la 120 de luni post-procedură. Aceste cifre contrazic estimările anterioare ale American College of Obstetricians and Gynecologists, care sugerau că mai puțin de 1% dintre pacienți rămân însărcinate după sterilizarea tubară. Ratele de sarcină au fost mai ridicate printre femeile care au fost mai tinere la momentul sterilizării.

Această constatare sugerează că implanturile contraceptive sau dispozitivele intrauterine (DIU) ar putea oferi o protecție mai eficientă împotriva sarcinii decât sterilizarea tubară. Aceasta concluzie este deosebit de relevantă în contextul deciziei Curții Supreme din 2022 (Dobbs), care a limitat accesul la serviciile de avort, crescând interesul pentru metode contraceptive eficiente și de lungă durată.

Studiul subliniază necesitatea de a reconsidera sterilizarea tubară ca metodă principală de contracepție, în special pentru femeile care doresc să evite sarcina pe termen lung și arată că, în ciuda popularității sale, sterilizarea tubară poate nu este cea mai fiabilă opțiune.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-09-2024 | creare: 04-09-2024 | Vizite: 71
Bibliografie
Pregnancy after sterilization turns out to be surprisingly common, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/08/240827105024.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: