Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice

©

Autor:

Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
Lipsa unui diagnostic cert și a instrumentelor necesare depistării oboselii cronice face mult mai dificilă situația celor care se confruntă cu această afecțiune, cu atât mai mult cu cât unii sceptici pun chiar la îndoială existența acesteia.
Dificultatea punerii unui diagnostic face ca multe persoane care suferă de oboseală cronică să rămână fără tratament pentru mai mult timp.

O echipă de cercetători australieni de la Universitatea Griffith a identificat noi biomarkeri care ar putea fi utilizați pentru a pune diagnosticul de oboseală cronică, cu ajutorul unui test de screening.

Este vorba despre polimorfismul singular de nucleotide, care predispune o persoană la apariția sindromului oboselii cronice.

Această probă va fi suficientă pentru depistarea afecțiunii, astfel încât pentru diagnostic nu vor mai fi necesare alte teste care, de cele mai multe ori, se bazau pe răspunsurile subiective ale pacienților.

Testul a fost creat astfel încât să asigure atât screening-ul, cât și evoluția ulterioară a afecțiunii, ceea ce îi va ajuta pe medici în prescrierea unui tratament individualizat.

Rezultatele studiilor care stau la baza acestui test au fost publicate în Scandinavian Journal of Immunology.

Momentan cercetătorii sunt în căutarea unei companii, care să comercializeze testul și se dorește ca pe viitor acesta să devină o probă standard de laborator.

Data actualizare: 27-03-2020 | creare: 09-03-2016 | Vizite: 5613
Bibliografie
A screening test for chronic fatigue syndrome is ready for the public, link: https://www.sciencealert.com/a-screening-test-for-chronic-fatigue-syndrome-is-ready-for-the-public
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Sindromul de oboseală cronică ar putea fi dat de scăderea nivelului de hormoni tiroidieni
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  •