Studiu: Un mamifer dezvoltat doar prin utilizarea celulelor stem a reușit să se dezvolte corect

©

Autor:

Studiu: Un mamifer dezvoltat doar prin utilizarea celulelor stem a reușit să se dezvolte corect
Noile progrese în cercetarea celulelor stem vor ajuta oamenii de știință să lupte împotriva bolilor, să dezvolte medicamente și, în cele din urmă, să dezvolte organe pentru transplant. Un pas major în eforturile de a imita dezvoltarea naturală a unui mamifer prin utilizarea celulelor stem a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Virginia (UVA).
În cadrul experimentelor de laborator, oamenii de știință de la Facultatea de Medicină a Universității din Virginia au conceput primul model in vitro al unui embrion de mamifer cu structuri organizate în jurul notocordului (precursorul coloanei vertebrale), o trăsătură definitorie a animalelor vertebrate. În modelul cercetătorilor, diferite tipuri de celule sunt conectate împreună în mod corect și rafinat. Modelul îi va ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă dezvoltarea mamiferelor, să lupte împotriva bolilor, să creeze noi medicamente și să dezvolte țesuturi și organe pentru persoanele care au nevoie de transplanturi.

Autorul studiului, Christine Thisse, director al Departamentului de Biologie Celulară al UVA, împreună cu colaboratorii săi, au fost nevoiți să depășească unele dintre cele mai mari provocări din domeniul celulelor stem, pentru a putea ajunge la crearea modelului embrionar, considerat cel mai sofisticat model al unui mamifer creat vreodată în vitro. Modelele dezvoltate anterior nu au reușit să se dezvolte corect, nu au fost organizate corect sau au fost afectate de alte probleme. Folosind expertiza lor în biologia dezvoltării și bazându-se pe munca lor anterioară folosind celule de la embrioni de pește, cercetătorii au rezolvat aceste probleme.

Rezultatul obținut a fost un mamifer cu celule și țesuturi organizate corespunzător, conceput într-un vas. Notocordul este prezent și contabilizat, tractul digestiv începe să se dezvolte, inima bate și pentru prima dată in vitro, se dezvoltă un sistem nervos odată cu formarea unui tub neural. Noul model, care este un șoarece, nu este încă complet și nu se poate dezvolta singur. Părțile cheie încă lipsesc, cum ar fi partea anterioară a creierului. Deocamdată, dezvoltarea embrionilor se oprește într-un moment corespunzător perioadei medii de gestație a unui embrion de șoarece.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 02-07-2021 | creare: 02-07-2021 | Vizite: 304
Bibliografie
Most sophisticated in vitro (in a dish) model of a mammal ever so created, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210629100827.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: