Topul celor mai utilizate tehnici de întinerire și înfrumusețare

©

Autor:

Topul celor mai utilizate tehnici de întinerire și înfrumusețare

În ultimul deceniu, industria procedurilor cosmetice a trecut printr-o transformare. Ceea ce era perceput ca radical și riscant a devenit acum o practică obișnuită. Această schimbare se datorează popularității în creștere a tratamentelor neinvazive care dau rezultate eficiente.

Tratamente cosmetice neurotoxice

Într-o epocă condusă de imagine, tratamentele neinvazive, cum ar fi substanțele injectabile și materialele de umplutură dermică reușesc să-și crească numărul de consumatori. Potrivit American Society for Aesthetic Plastic Surgery, toxina Botulinică - injecții cosmetice neurotoxice precum Botox, Dysport și Xeomin - este cea mai populară opțiune nechirurgicală, cu peste 4,5 milioane de proceduri efectuate în 2016. În doar cinci ani, consumul de toxină botulinică în rândul persoanelor cu vârste între 19 și 34 de ani a crescut cu 87%. (1)

Stimularea cu ultrasunete de înaltă intensitate

O altă metodă noninvazivă este stimularea cu ultrasunete de intensitate mare. Dezvoltată inițial pentru a combate anumite tipuri de cancer, procedura utilizează unde sonore pentru a provoca leziuni termice topice. Atunci când sunt utilizate în scopuri estetice, tratamente precum V-Zet stimulează producția naturală de colagen, ceea ce face ca pielea să fie mai fermă și tonifiată. Cu ajutorul tratamentelor periodice, desfășurate pe parcursul a trei până la șase luni, rezultatele sunt la fel de eficiente ca chirurgia.

Mezoterapia

Mezoterapia presupune injecția unui amestec special de vitamine, aminoacizi și medicamente, plasat la doar milimetri sub piele și funcționează prin hidratarea profundă a țesutului și reducerea liniilor fine de la suprafața tenului.

Rehidratarea pielii

O altă metodă de hidratare a pielii este cea cu acid hialoronic.

Pentru cei care doresc să fie proactivi în îngrijirea de sine, dar nu sunt pregătiți să viziteze o clinică, aceștia pot încorpora acidul hialuronic în rutina de îngrijire a pielii.

Când pielea este deshidratată, liniile fine și ridurile sunt mai pronunțate, ajungând să pari mai în vârstă decât ești de fapt. Acidul hialuronic este un produs de hidratare excelent care se absoarbe profund în piele pentru rezultate aproape instantanee.

Terapia cu celule stem

Celulele stem sunt recoltate din grăsimea proprie a pacientului printr-o miniprocedură de liposucție și apoi pot fi injectate în păr pentru regenerare, pe față pentru întinerire facială și în articulații pentru persoanele cu artrită și probleme la nivelul articulațiilor.

Peelingul chimic

Este o procedură de refacere a pielii în care o soluție chimică este aplicată pe piele pentru a îndepărta straturile superioare. Pielea care se regenerează după această procedură este mai netedă și cu aspect mai tânăr. Peelingul chimic este utilizat pentru a trata ridurile, decolorarea pielii și cicatricile.

Microdermabraziunea

Microdermabraziunea este o altă procedură neinvazivă care funcționează pentru a îndepărta stratul de celulele moarte și pentru a oferi pielii un aspect mai tânăr, mai neted și mai moale. Acest tratament este, de asemenea, foarte eficient în tratarea cicatricilor provocate de acnee. (2) Tratamente multiple și periodice sunt adesea recomandate pacienților care doresc să obțină rezultate complete.

Terapia pielii cu laser CO2

Tratamentele de refacere a pielii cu laser CO2 sunt eficiente în special pentru îndepărtarea liniilor fine și netezirea cutelor mai adânci, care sunt adesea rezultatul fumatului, stresului și vârstei înaintate. Terapia cu laser CO2 este frecvent utilizată pentru a diminua severitatea liniilor între și în jurul ochilor, de la colțurile gurii și de pe frunte.

Terapie cu lumina albastră

Terapia cu lumina albastră funcționează prin țintirea bacteriilor care provoacă acnee. Acneea moderată care nu a răspuns la alte tratamente de îngrijire a pielii faciale poate fi tratată cu această terapie bazată pe lumină, care este administrată pe o perioadă de câteva săptămâni. Terapia cu lumina albastră provoacă rareori efecte secundare și nu dăunează pielii.

Thermage

Thermage este o tehnică de întinerire a feței, concepută pentru a îmbunătăți conturul feței și a gâtului. Tratamentul unic pe bază de radiofrecvenţă încălzeşte straturile adânci ale pielii, în timp ce suprafaţa pielii este racită pentru a fi păstrată intactă în timpul procedurii. Aceasta încălzire de adâncime stimulează procesul natural de reînnoire a pielii, ceea ce duce la întinderea colagenului existent şi producerea de colagen nou. (3)

Rezultatul este o piele mai strânsă și adesea mai netedă. Spre deosebire de tratamentele cu laser, Thermage poate trata toate tipurile de piele, iar avantajele procedurii sunt adesea vizibile și de lungă durată.

Carboxiterapie

Acest tratament poate fi utilizat pentru a trata cearcănele, vergeturile, cicraticile provocate de acnee sau pentru a revigora pielea. Prin injectarea unei mici cantitati de dioxid de carbon in structurile dermice si subcutanat (grasimea), organismul declanseaza cresterea fluxului de oxigen in zona injectata si ulterior cresterea neogenezei de colagen precum si lipoliza. Intervenția nu provoacă durere și nu presupune riscuri pentru sănătate.


Data actualizare: 11-09-2022 | creare: 10-09-2019 | Vizite: 4178
Bibliografie
1. The Mark of Distinction in Cosmetic Plastic Surgery. Url: https://www.surgery.org
2. The Millennial Approach To Remaining Young And Beautiful. Url: https://www.forbes.com/sites/stephanrabimov/2018/02/27/the-millennial-approach-to-remaining-young-beautiful/#f656c8212c6a
3. New beauty treatments 2019: The up and coming luxury cosmetic procedures for the new year. Url: https://www.standard.co.uk/insider/living/new-beauty-treatments-2019-the-up-and-coming-luxury-cosmetic-procedures-for-the-new-yea-a4020431.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ritualul de înfrumusetare - principii, greșeli frecvente și sfaturi utile
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum