Tratamentul minim invaziv al varicelor - rapid, nedureros și estetic

©

Autor: Redacția ROmedic

Tratamentul minim invaziv al varicelor - rapid, nedureros și estetic
Advertorial oferit de Dr. Marius Fodor

Ce sunt varicele ?

Varicele sunt cel mai adesea localizate în zona gambelor și a coapselor. Ele reprezintă acele vene care nu-și mai îndeplinesc rolul în mod corespunzător, astfel că disfuncționalitatea lor determină un blocaj în circulația sanguină, căci sângele nu se mai poate întoarce în mod adecvat în corp, acolo unde ar trebui să fie punctul terminus în urma acestui circuit ce-l are sângele de parcurs.
Aceste vene de culoare albăstruie, în timp, se pot dilata, degenerând în așa-numitele ”lacuri” de sânge. Varicele, în urma dilatării, își subțiază pereții și devin vizibile cu ochiul liber, lucru deloc plăcut pentru privitor, dar mai ales pentru persoana care conștientizează că se confruntă cu această problemă.
Nu doar aspectul mai puțin plăcut constituie un inconvenient al varicelor, corpul fizic având și el de suferit, căci varicele degenerează în stări de oboseală cu care se confruntă persoana în cauză, precum și faptul că aceasta are senzația de greutate, de apăsare și se confruntă totodată cu dureri îm membrul pe care au apărut varicele.
Cel mai de temut scenariu însă ar fi acela în care, în situații grave, în urma ruperii, varicele ar putea provoca hemoragii semnificative, sau ar putea degenera chiar în ulcere ale pielii.


Ce este ulcerul varicos?

Ulcerul varicos este cel mai frecvent tip de ulcer de piele, studiile dovedind că cel puțin una din 50 de persoană suferă de el, manifestându-se cu precădere în rândul persoanelor în vârstă, dar mai ales în cazul femeilor.
Cunoscut și sub numele de ”ulcer venos de gambă”, ulcerul varicos reprezintă o rană vizibilă pe gambe ( zona din jurul gleznei și cea aflară în continuarea ei, partea mediană a piciorului ), rezultat în urma apariției varicelor netratate, însă nu e neapărat necesar ca acesta să fie un ulcer dureros, deși în multe cazuri se remarcă secreții deranjante și se poate ajunge chiar la infecții.
Progresul tehnologiei reușeste să simplifice viața pacienților care suferă de un astfel de ulcer varicos, un prim pas în vederea tratării varicelor fiind eliminarea acestora urmată de un transplant de piele, grefa fiind recoltată în vederea acoperirii locului operat de pe picior.


Scleroterapia varicelor

Această procedură e preferată de bolnavii care nu doresc tratamente invazive, fie pentru că nu au încredere în ele, fie pentru că trăiesc cu impresia că sunt foarte dureroase, acești oameni uitând din nefericire de efectele benefice ale descoperirii anesteziei.
Prin scleroterapie se injectează cu un ac finuț o soluție direct în interiorul venei bolnave, urmărindu-se a se obține în acest fel o inchidere a vedei dilatate. Avantajul acestei proceduri constă în faptul că poate fi aplicat în condiții de ambulator, astfel că, după terminarea procesului expus anterior, pacientul poate umbla pe propriile picioare, fără a fi nevoit să stea la pat.


Tratamentul varicelor prin proceduri minim invazive

Tratamentul minim invaziv al varicelor constă în legarea definitivă a varicelui, vasul de sânge afectat ce a determinat apariția ulcerului varicos. Prin acest procedeu, vorbind aici de chirurgie minim invazivă, se poate vindeca ulcerul complet, modificările de culoare a pielii cauzat de acesta putând dispărea pe deplin. Avantajul acestui procedeu medical e faptul că nu presupune o anestezie generală, nici incizii majore, are un timp de recuperare mediu, relativ redus, după care pacietul își poate relua activitatea.
Venele varicoase pot fi îndepartate de asemenea și prin recurgerea la tratamentul cu laser. Procedeul durează în medie cam jumătate de oră, nu lasă în urma sa infecții, hematoame, ori umflături, deci nici vorbă de cicatrici. Disconfortul resimțit de bolnav este diminuat, aproape inexistent, iar recuperarea postoperatorie este imediată, de îndată, astfel că pacientul își poate realua activitatea în timp util.
Acestea fiind spuse, nu ești mulțumit/ă de aspectul membrelor tale inferioare? Varicele îți cauzează probleme dureroase ? Nu mai e timp de pierdut, înfrânge-ți frica și tratează-te ! Scapă de ulcerul varicos care până acum ți-a dat atâtea bătăi de cap. Nu te lăsa intimidat/ă de zvonurile rău intenționate! Apelează la profesioniști și lasă-i să facă ceea ce știu ei mai bine: să-ți redea sănătatea de care ar trebui să te bucuri începând de chiar ACUM !


Autor: Dr. Marius Fodor – www.chirurgie-drfodor.ro


Data actualizare: 01-08-2013 | creare: 01-08-2013 | Vizite: 1498
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: